- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Српски медији у Црној Гори: Влада дели помоћ по систему дворске будале књаза Николе

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Уређивачки колегијум српских медија у Црној Гори реаговао је на одлуку црногорске владе о помоћи ТВ емитерима у тој земљи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Влада Црне Горе недавно је одлучила да појединим медијима додели помоћ у износу од 200.000 евра како би измирили обавезе према Радио-дифузном центру Црне Горе које нису редовно плаћали. Ту помоћ добила су три медија.
Реаговање уређивачког колегијума српских медија преносимо у целости:
„У нашем народу постоји једна шаљива али искуствена прича о краљу Николи и додјели помоћи пристиглој из Русије. Како никада никоме није давао ништа џабе био је на великим мукама како да пронађе најбоље рјешење за подјелу. Окупила се око њега свита полтрона и по обичају, чекају краљева упутства.
Знам ја како треба Господару - јави се из неког ћошка Иво Врана, дворска будала.
Како Иво? – упита Господар.
Као Бог Господару! Онима који имају да се да, а онима који немају њима и не треба.
На исти начин се понаша и актуелна Влада у Црној Гори у расподјели помоћи комерцијалним ТВ емитерима са националном покривеношћу. Онима који највише имају једино и помаже, а свима другима, посебно српским медијима, одузима и оно што им по закону припада.
На сцени је очигледна корупција у тражењу медијске подршке за неприхватљиве и неразумљиве поступке извршне власти у Црној Гори, што није и неће бити њихова једина срамота“, наводи се у саопштењу уређивачког колегијума српских медија у Црној Гори.
Компјутер - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2022
РЕГИОН
„Српске новине ЦГ“ поново доступне, али на новој интернет адреси
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала