- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Стејт департмент увео санкције Светозару Маровићу

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Светозар Маровић
Светозар Маровић  - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Амерички Стејт департмент увео је санкције против некадашњег високог функционера Демократске партије социјалиста Светозара Маровића, због, како је саопштено, дестабилизирајућег и коруптивног деловања у региону.
"Ми смо посвећени да помогнемо државама Западног Балкана у борби против корупције и организованог криминала", рекао је специјални изасланик државног секретара Сједињених Америчких Држава (САД) за Западни Балкан Габријел Ескобар на брифингу са новинарима из земаља Западног Балкана који је у току.
Светозар Маровић ухапшен је у децембру 2015. године, да би у мају следеће био пуштен из спушког затвора након што је признао кривицу и закључио споразум који је верификовао Виши суд.
Домогао се Београда, од када му се губи сваки траг, јер српске државне институције како тврде, не могу да пронађу тог бившег челника ДПС-а за којим је Црна Гора расписала потерницу.
Влада је крајем 2020. обновила молбу за изручење Маровића и упутила је Србији.
Главна казна, којом је старији Маровић осуђен на јединствену казну затвора од три године и девет месеци, апсолутно застарева 10. октобра 2026. године.
У више наврата црногорске власти безуспешно су тражиле изручење Маровића, преносе Вијести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала