- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Све је почело бомбардовањем Југославије

© AP Photo / Dimitri MessinisНАТО бомбардовање 1999.
НАТО бомбардовање 1999. - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
Пратите нас
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, подсетила је председника Швајцарске Конфедерације Игнација Касиса да је подривање темеља епохе након Другог светског рата иницирано бомбардовањем и ракетирањем мирних југословенских градова 1999. године од стране НАТО блока.
Према речима Захарове, руска страна у последње време бележи изјаве швајцарских власти у вези са догађајима у Украјини, које Москву наводе на основана питања. Конкретно, према речима портпарола, председник Конфедерације, који је истовремено и на челу Федералног департмана спољних послова, Игнацијо Касис је у интервјуу луксембуршком издању „Ле Котидјен“, 7. априла „гласно објавио“ о пропадању „епохе која је почела крајем Другог светског рата, а током које ниједна суверена и демократска земља на континенту није била нападнута“.
„Желели бисмо да подсетимо шефа швајцарске државе да је подривање темеља послератне епохе, као и слом система међународног права иницирао НАТО блок бомбардовањем и ракетирањем мирних југословенских градова 1999. године. Таква заборавност и својевољна интерпретација историјских чињеница у корист политичке ситуације апсолутно су неприхватљиве“, наводи се у коментару Захарове, објављеном на порталу руског министарства.
Захарова је раније коментаришући позив америчког председника Џозефа Бајдена да се организује трибунал за Украјину, саветовала Вашингтон да прво почне са суђењима о Југославији и Ираку.
Чишћење рушевина у Алексинцу 9. априла 1999. три дана после бомбардовања касетним бомбама у коме је погинуло 14 људи. - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
РУСИЈА
Русија подсетила Јапан на Југославију: Америка склона нуклеарним авантурама, а не ми
Бивши премијер Русије Евгениј Примаков - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РУСИЈА
Преокрет изнад Атлантика: Дан када је Примаков изрекао историјско „не“ због Југославије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала