- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жута подморница шокирала Немце, Пирова победа Челсија и нестваран подвиг Реала! /видео/

© AP Photo / Matthias SchraderДетаљ са утакмице Бајерн Минхен - Виљареал
Детаљ са утакмице Бајерн Минхен - Виљареал - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Фудбалери шпанског Виљареала, популарне Жуте подморнице, шокирали су Бајерн у Минхену и нерешеним резултатом 1:1 прошли у полуфинале Лиге шампиона пошто су у првом дуелу славили са 1:0. Челси је у Мадриду за 90 минута био бољи од Реала са 3:1 и анулирао заостатак, али је у продужецима Карим Бензема голом за 3:2 одвео Мадриђане у полуфинале.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кључни моменат утакмице у Минхену догодио се у 88. минуту када је Самуел Чуквуезе постигао гол за изједначење и велико славље фудбалера Виљареала, иако је домаћа екипа била доминантна у претходном делу меча.
Потпуно спектакуларна је била и утакмица у Мадриду, Челси је успео да надокнади заостатак из првог дуела (3:1), повео је са 3:0, имао је и један поништен гол, али је Родриго поготком на асистенцију Луке Модрића изборио продужетке.
Свега шест минута у продужетку је било неопходно Кариму Бенземи да постигле гол и донесе предност Мадриђанима која је на крају била и кључна за пласман у полуфинале.
Што се утакмице у Минхену тиче, домаћа екипа је морала да крене свом снагом, с обзиром на то да је из првог меча имала заостатак од једног гола.
То се и догодило, Бајерн је у првих пола сата имао чак девет удараца у гол ривала, док је Виљареалу дозволио свега један покушај.
За то време Реал је покушавао да обузда налет Челсија који је већ у 15. минуту постигао први гол и смањио заостатак из првог дуела за половину.
Стрелац за гостујући састав у Мадриду био је Мејсон Маунт, а поред тога Челси је имао још шест шанси, док је Реал остао без ударца у гол за 30 минута игре, што није успео да учини ни до краја полувремена.
Мизерни први период шпанских тимова потврдио је и Виљареал, који није навео голмана Бајерна Мануела Нојера ниједном да реагује.
Старт другог полувремена донео је поништавање заостатка Челсија, који је код куће изгубио са 3:1 – други гол за госте у Мадриду у 51. минуту постигао је Антонио Ридигер, на асистенцију сјајног Маунта из корнера.
Минут касније затресла се мрежа и у Минхену – Роберт Левандовски је постигао гол за Бајерн и анулирао разлику из првог дуела са Виљареалом.
У 62. минуту Челси је стигао и до трећег гола, Маркос Алонсо је затресао мрежу, али је судија Шимон Марчињак проверавао на снимку да ли је пре тога дошло до играња руком.
Више од два минута је трајало већање и Пољак је проценио да погодак није регуларан па је остало 2:0, а замало да стигне и казна у 66. минуту када је Карим Бензема погодио пречку гола Челсија.
Трећи гол је ипак стигао на рачун Челсија, у 75. минуту је Тимо Вернер реализовао спектакуларну акцију и затресао мрежу немоћног Тиба Куртое.
Свега пет минута касније обрадовали су се и навијачи Реала – Лука Модрић је бриљантно центрирао и пронашао Родрига који је прецизним ударцем послао лопту у мрежу Челсија, за ново поравнање – укупно 4:4.
Док су у Мадриду пљуштали голови, минхенска публика није могла да се похвали занимљивом утакмицом, али је бар на тренутак то учинио Арнаут Данђума, фудбалер Виљареала који је у 82. минуту имао велику шансу.
Коначно, моменат великог славља за гостујући тим догодио се у 88. минуту када је Самуел Чуквуезе успео да матира Нојера и донесе нову предност Виљареалу од 2:1 у укупном резултату, закуцавши лопту под пречку.
Меч у Мадриду је отишао у продужетке, а свега шест минута по почетку наставка Реал је стекао предност, преко Карима Бенземе.
Челси је у другом продужетку имао неколико великих прилика, највећу преко Каија Хаверца у 117. минуту, али лондонски састав није имао довољно снаге за нови преокрет.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала