- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Љупке женске теме у стрипу: Почели први Ужички стрип сусрети

© Фото : ПромоУжички стрип сусрети
Ужички стрип сусрети - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Изложбом „Она се буди / БД егалите“ ауторке Јане Адамовић отворени су први Ужички стрип сусрети који ће се у Градском културном центру Ужице одвијати до 16. априла.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Изложба је настала 2018. године у сарадњи са Француским институтом у Србији када је ауторка око себе окупила велики број уметница са простора Србије, Хрватске, Словеније, Француске, Белгије, Холандије и из других земаља како би показала да су жене у стрипу итекако активне, за шта је одликована Орденом уметности и књижевности републике Француске.
„Ви када помислите женски стрип прве асоцијације су женске теме: мода, удаја, мајчинство, љупко нешто, куце, маце, али када видите ову изложбу видећете лепезу стилова и схватити да не постоје мушке и женске теме већ различити, индивидуални уметнички сензибилитети“, рекла је Адамовић.
Она је навела да се на изложби могу видети „љупке женске теме“, али и врло доминанте ауторке на андерграунд сцени, „оне које стварају у манга стилу и оне које су стварале пре и после другог светског рата“, преноси Танјуг.
Зограф - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Атмосфера у Београду уочи 6. априла: Спрема се бомбардовање, а кафане пуне (видео)
Током фестивала биће и промоција књига Александра Зографа, стрипа „Вековници“ Марка Стојановића и Сабахудина Мурановића Мурана и „Technotise: Edit & ja“ уз присуство аутора Алексе Гајића и Дарка Гркинића.
Алекса Гајић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Алекса Гајић: Данас је најтеже насмејати људе
Публика ће такође моћи да посети радионице, изложбу „Свет у облацима“ Александра Зографа, Јане Адамовић и Павла Зелића и панел дискусије.
Фестивал девете уметности, први у Ужицу, затвара се у суботу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала