- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медији: Завршена истрага о паду дрона у Загребу - био је дорађиван и наоружан бомбом

© Tanjug / FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASICПад дрона у Загребу
Пад дрона у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Завршена је истрага о паду војне летелице која је пре више од месец дана пала на Загреб.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Хрватски медији пишу да се сазнаје да је летелица била дорађивана и да је носила бомбу.
„Војна летелица која је пала пре више од месец дана - била је наоружана. Имала је бомбу - уграђену уместо камере. До тих се сазнања дошло у истрази“, потврђено је хрватском Дневнику Нове ТВ.
Рупа из које је извађена - одавно је затрпана, а у њу већ посађена стабла.

„Жупанијско државно тужилаштво у Загребу издало је налоге за спровођење више врста вештачења. Затражено је и мишљење авио- техничке струке“, известили су медији.

О завршном извештају загребачки тужиоци још не желе да се изјашњавају. Јавности ће показати делове који су пронађени и све оно што је од бомбе остало. Требало би бити јасније је ли стварно била напуњена са 40 килограма експлозива, као и шта је тачно експлодирало. Требало би да то покаже хемијско-физички налаз.
„Може утврдити трагове експлозива, али је разлика између ракетног горива и експлозива и морате имати стручњака и за то. Зна се шта је експлозив. Да је та бомба експлодирала као што они тврде, ја тврдим да би нанела велику штету у 50-метарском кругу, а кратер би био јако велики“, истакао је стручњак за авионске несреће Јосип Милошевић, преноси Б92.
Ранији балистички налаз није потврдио да је било трагова експлозива на фрагментима које је вештачио независни „Центар Иван Вучетић“. Јосип Милошевић сматра како ће стручњаци сваки од закључака морати да поткрепе доказима.
„Онај ко тврди да је била нека модификација мора јако добро познавати тај тип летелице и видети и нацрте да би могао тврдити да је нешто измењено“, напоменуо је Милошевић.
Пад дрона у Загребу - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2022
РЕГИОН
Хрватски министар одбране: Дрон који је пао у Загреб долетео из Украјине
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2022
РЕГИОН
Милановић: НАТО званичници нису знали за пад дрона у Загребу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала