- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: ЕУ предводи још један „јуриш на исток"

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
Пратите нас
Политички излазак из украјинске кризе није главни циљ Европске уније, саопштило је Министарство иностраних послова Русије. Како су навели, ЕУ се пред очима целокупног света претвара у милитаризовани и агресивни инструмент спољне експанзије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Из ЕУ лексикона су нестале тезе о неопходности политичког решења, о подршци преговорима. Јасно је и због чега: политичка одлука ће бити сметња њиховом главном циљу – наставку посредничког рата до последњег Украјинца“, наводи се у изјави Министарства иностраних послова Русије.

У руском Министарству су подвукли да изјава шефа дипломатије Жозепа Бореља о Украјини потврђује да се садашња Европска унија коначно одрекла мировних идеала.

„Изјава високог представника ЕУ Жозепа Бореља коју је изнео на друштвеним мрежама након посете Украјини, да ће ‘овај рат бити добијен на бојном пољу’, јасно потврђује да је Европска унија из 2022. године коначно одустала од мировних идеала својих оснивача, који су тежили да нови рат у Европи буде ‘незамислив и немогућ’. Сада ‘мирољубива’ Европска унија обећава да ће војну помоћ Кијеву повећати до 1,5 милијарди долара“, пише у саопштењу.

Министарство је навело да се ЕУ пред очима целокупног света претвара у милитаризовани и агресивни инструмент спољне експанзије и предводи још један „јуриш на исток". На тај начин Запад остварује жељу за неограниченом глобалном доминацијом над онима које на генетском нивоу сматра лошијим од себе.
Коментаришући догађај у Бучи у Министарству су навели да Москва сматра богохуљењем подршку ЕУ циничној провокацији Кијева у Бучу.

„Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ и председник Европске комисије Урсула фон дер Лајен су подржали циничну провокацију Кијева масовним убиством цивила у Бучи. Сматрамо да је то богохулно у односу на, пре свега, сећање на жртве непрестаних украјинских гранатирања градова и села у Донбасу", наведено је у изјави Министарства иностраних послова Русије.

Поред тога се подвлачи и да се нико из ЕУ није ни потрудио да посети те територије ниједном након 2014. године.
Раније је руско Министарство одбране саопштило да је напад тактичким ракетним системом „Точка У“ на Краматорск извела украјинска војска из подручја насељеног места Добропоље. Како је прецизирано, „циљ напада кијевског режима на железничку станицу у Краматорску било је онемогућавање масовног одласка становника из града како би их искористили као 'живи штит' за одбрану својих положаја“ и да се Русија оптужи да је наводно извела тај ракетни напад.
Претходно су украјинске власти и медији објавили видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега. Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у том граду, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Буча и Краматорск и њихова паралела са Рачком и Маркалама, као и то ко је крив за злочине за које је Запад одмах окривио Русе (као својевремено Србе), били су тема емисије „Нови Спутњик поредак“:
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Европска унија се претворила у агресивну војну машинерију НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала