- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бруклин и Минесота у плеј-офу!

© AP Photo / Seth WenigДетаљ са утакмице Кливленд Бруклин
Детаљ са утакмице Кливленд Бруклин - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Бруклин Нетса и Минесота Тимбервулвса пласирали су се у плеј-оф НБА лиге.
Бруклин је у плеј-ину Истока савладао Кливленд Кавалирсе са 115:108, док је Минесота на Западу победила Ел-Еј Клиперсе са 109:104.
Најбољи код Нетса био је Кајри Ирвинг са 34 поена и 12 асистенција, док је Вукове предводио Ентони Едвардс са 30 поена и пет скокова.
Борба за плеј-оф на Истоку се наставља дуелом Атланте и Шарлота (победник иде на Кливленд), док се на Западу састају Њу Орлеанс и Сан Антонио (победник са Клиперсима).
Бруклин је одиграо фуриозну прву четвртину у којој је постигао чак 40, а примио само 20 поена (+20).
Кливленд је покушавао да смањи предност ривала и у томе успевао, али је на једноцифрени заостатак дошао тек после почетком последње деонице.
Ипак, ни у једном тренутку Нетси нису имали реалну опасност, па су релативно мирно привели меч крају.
Поред поменутог Ирвинга код победника су се истакли Кевин Дурент са 25 поена и 11 асистенција, Брус Браун са 18 поена, девет скокова и осам асистенција и Андре Драмонд са 16 поена и осам ухваћених лопти.
На другој страни Даријус Гарланд је имао 34 поена и пет скокова, Еван Мобли 19 поена и седам скокова, а Кевин Лав 14 поена и 13 ухваћених лопти.
Дуел Минесоте и Клиперса био је доста неизвеснији, те су се оба тима смењивала у вођству током свих четвртина.
Клиперси су имали +9 на крају треће, онда дошли и до двоцифреног вишка почетком четврте, али је уследила серија домаћина од 16:2.
Тај налет Вулвси су искористили како би противника бацили у потпуни нокдаун, који је комплетирао Беверли крађом лопте на 27 секунди до краја.
Поред поменутог Едвардса навијачи Минесоте славе и Дианђела Расела, који је имао 29 поена, пет скокова и шес асистенција. Карл-Ентони Таунс је подбацио и меч завршио само са 11 поена (3/11), пет скокова и три асистенције.
Код губитника најбољи је био Пол Џорџ са 34 поена, седам скокова и пет асистенција. Реџи Џексон је додао 17 поена, седам скокова и пет успешних додавања, док је Норман Пауел имао 16 поена.
Српски кошаркаш Никола Јокић у дресу КК Денвер Нагетс - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СПОРТ
Бројеви не лажу – круна је код Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала