- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Добро закључавајте врата“: Медведев „саветује“ изроде у Кијеву који држе Медведчука /фото/

© Александр Астафьев / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Изроди у Украјини који желе да извуку признање од лидера проруске опозиционе странке „Опозициона платформа – За живот“ Виктора Медведчука и потом га размене за своје треба да воде рачуна да и њих не снађе иста судбина, рекао је потпредседник руског Савета за безбедност Дмитриј Медведев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Поједини изроди који себе називају ‘украјинским властима’ објављују да желе да извуку доказе од Виктора Медведчука, па да га ‘брзо и поштено’ осуде, а затим размене за заробљенике. Они треба пажљиво да се осврну око себе и да ноћу чврсто закључавају врата, како се и сами не би нашли међу људима који се размењују“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Украјински председник Владимир Зеленски саопштио је у уторак о хапшењу Медведчука тако што је на свом Телеграм каналу објавио фотографију човека са лисицама на рукама, који је личио на њега. Такође је предложио да га размени за украјинске ратне заробљенике.
С тим у вези, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да ту фотографију треба проверити због великог броја фалсификата са украјинске стране.
Раније је било саопштено да је првих дана руске специјалне операције Медведчук побегао из Кијева у непознатом правцу.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Војник са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Подкаст
Агресиван потез Запада – НАТО мења правила игре | Свет са Спутњиком
Поглед на зграду Министарства спољних послова Русије и храма Христа Спаситеља у Москви - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Русија: Вашингтон у последњих месец и по дана испоручио Кијеву оружје вредно 1,65 милијарди долара
Припадник специјалног одреда за брзо реаговање чеченских снага Ахмат на крову зграде у Маријупољу у близини металуршког комбината Азовстаљ. - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Кадиров: Предало се хиљаду украјинских војника, стотине рањено
Лого НАТО-а у згради седишта Алијансе у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РУСИЈА
Прогноза НАТО-а: Сукоб у Украјини улази у крвавију фазу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала