- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Свака част Путину, зауставио је све корона вирусе света

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПредседници Белорусије и Русије, Александар Лукашенко и Владимир Путин
Председници Белорусије и Русије, Александар Лукашенко и Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да је његов руски колега Владимир Путин „зауставио све вирусе корона на свету“, имајући у виду да је специјалном војном операцијом у Украјини скренуо пажњу са пандемије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Треба све промислити, када ће се све завршити. Има и тога да се ситуација погоршавала, мада она некоме одговара. Јуче сам рекао Путину: 'Случај, свака част – рат је рат, али ти си у секунди зауставио све вирусе корона на свету, сви су оздравили'“, рекао је Лукашенко новинарима.

Он је додао да су се многи стручњаци ангажовани на откривању нових сојева брзо обогатили.
Лукашенко је оценио да је у току прерасподела света.

„Коју је улогу у томе одиграла пандемија? Још увек не знам, али склон сам да верујем да је одиграла велику улогу. Вероватно ће бити и тих чињеница. Када све упоредимо, извући ћемо закључке. Али белоруски пут се показао исправним и сада је свима потребан“, рекао је председник.

Како каже, у Белорусији је све у реду.
„Ускоро ћемо решити ствар са короном и проценити предности и мане. Не желим да кажем да смо тамо урадили како треба. Али за све време било је укупно око осам хиљада смртних случајева“, рекао је Лукашенко, додајући да на свежем ваздуху треба ићи без маске.
Лукашенко је јуче стигао у Русију и истог дана посетио космодром „Восточни“ у Амурској области заједно са руским лидером Владимиром Путином.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
О томе како је бивша тужитељка за ратне злочине Карла дел Понте позвала Међународни кривични суд да изда налог за хапшење председника Русије Владимира Путина у емисији „Пророк“ говорио је Душан Пророковић:
Конвој руске војне технике - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
РУСИЈА
Путин: Циљеви специјалне операције у Украјини ће бити остварени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала