- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва узвраћа: На „црној листи“ скоро 400 америчких конгресмена

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteПоглед на амерички Капитол
Поглед на амерички Капитол - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Русија је унела на „црну листу“ 398 америчких конгресмена, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Као одговор на још један 'талас' антируских санкција, које је 24. марта увела администрација Џозефа Бајдена против 328 посланика Државне думе Русије, што заједно са руским парламентарцима који су раније унети на 'црну листу' чини скоро цео састав Думе, уводе се реципрочна санкциона ограничења против 398 чланова Представничког дома Конгреса САД“, наводи се у саопштењу.
Како је прецизирано, „с обзиром на санкције које САД стално уводе, у најскорије време планиране су нове руске контрамере које укључују проширење броја особа на 'стоп листи' и друге реципрочне кораке“.
Русија је такође увела санкције против 87 канадских сенатора.
Како се наводи, у складу са одлуком канадских власти које су 24. марта објавиле да цео састав Савета федерације стављају на „црну листу“, Русија на основу реципроцитета уводи контрамере против сенатора канадског парламента.
„Наведена лица трајно су укључена на руску 'стоп листу' као одговор на непријатељске кораке које предузима Отава која супротно националним интересима покушава да буде у првим редовима русофобичног курса актуелне америчке администрације“, наводи руска страна.
Подсетимо, као одговор на руску специјалну војну операцију у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2022
РУСИЈА
Конгрес САД изгласао забрану увоза енергената из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала