- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трагедија у Египту: Туристички аутобус сударио се са камионом и запалио, има погинулих /видео/

© Sputnik / Mohammed SalahТуристички аутобус после експлозије у Гизи
Туристички аутобус после експлозије у Гизи  - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
Пратите нас
Туристички аутобус се данас сударио са камионом на аутопуту у јужном Египту и запалио се, при чему је погинуло најмање 10 људи, укључујући четири Француза и једног Белгијанца, саопштиле су власти ове земље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Несрећа се догодила око 55 километара јужно од древног града Луксора, док је возило саобраћало ка храмовима Есне на западној обали реке Нил.
Како се наводи у саопштењу, заједно са туристима, у несрећи је погинуло пет Египћана, а најмање 14 особа је повређено, укључујући осам из Француске и шест из Белгије.
Многа тела су угљенисана, а повређени су задобили опекотине, модрице и преломе, навео је здравствени званичник који је желео да остане анониман, јер није овлашћен да даје обавештења за медије, наводи АП.
Гувернер провинције Асуан Ашраф Атија изјавио је да су повређени пребачени у болнице и да су у стабилном стању.
Саобраћајне несреће сваке године однесу хиљаде живота у Египту, а углавном су узроковане неприлагођеном брзином, лошим путевима или лошом применом саобраћајних закона.
Египатска званична агенција за статистику саопштила је да је у 2019. години, последњој години за коју су доступни статистички подаци, било око 10.000 саобраћајних несрећа, у којима је погинуло више од 3.480 људи, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала