- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „З“ отвара Кански фестивал

© REUTERS / ERIC GAILLARDЖена носи заштитну маску за лице у близини Фестивалске дворане на Кроазети у Кану
Жена носи заштитну маску за лице у близини Фестивалске дворане на Кроазети у Кану - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Кански фестивал биће одржан од 17. до 28. маја ове године, данас је објављен и списак филмова који ће се наћи у селекцији, а фестивал отвора остварење „З“ Мишела Хазанавичијуса, редитеља који се у такмичарској селекцији Кана нашао већ три пута, а 2011. награђен је и Оскаром за најбољу режију за филм „Уметник“.
Са француским звездама Беренис Бежо и Роменом Дуријем у главним улогама, „З“ прати филмску екипу која се, снимајући нискобуџетни филм о зомбијима, нађе усред правог зомби напада.
Поред филма отварања, још једанаест филмова у дистрибуцији „Мегаком филма“ ће бити премијерно приказано на овогодишњем Канском фестивалу: „Жена Чајковског“ (Кирил Серебреников), „Дечак са неба“ (Тарик Салех), „Одлука о одласку“ (Парк Чан-Вук), „РМН“ (Кристијан Мунђијуа), „Брокер“ (Коре-Еда Хироказу), „Близу“ (Лукас Донт), „Брат и сестра“ (Арно Деплешан), „Звезде у подне“ (Клер Дени), „Тори и Локита“ (браћа Дарден), „Заувек млад“ (Валерија Бруни Тедески) и „Свети паук“ (Али Абаси), преноси Танјуг.
Атмосфера на 25. Фестивалу ауторског филма - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Кански победници на Фестивалу ауторског филма
Кански фестивал - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
ДРУШТВО
Кански фестивал по први пут изабрао серију из Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала