- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Ник Мејсон, бубњар „Пинк Флојда“ стиже у Београд

© Фото : Patrick BallsNick Mason's Saucerful of Secrets
Nick Mason's Saucerful of Secrets - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
Пратите нас
Бенд Ника Мејсона „Nick Mason's Saucerful of Secrets“ у оквиру турнеје по Европи одржаће концерт у Београду, 1. јуна у Белекспо центру.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поред Масона на бубњу, ову супергрупу чине Гери Кемп гитариста групе „Spandau Ballet“, Ли Харис гитариста групе „The Blockheads“, Гај Прат који је сарађивао са „Пинк Флојдом“, као и Дом Бекен на клавијатурама.
Они ће, поред редовног репертоара, изводити највеће хитове „Пинк Флојда“ са албума „The Piper at the Gates of Dawn“, „Obscured by Clouds“ и других.
„Мислим да смо као група увек били мало изван главног тока историје популарне музике. Шта год да привлачи пажњу јавности кад је о нама реч - никад није у питању само један наш аспект. Рекао бих да смо на почетку као бенд били права ствар, баш за то време у коме смо се појавили, средином шездесетих - ишли смо смером на који су ’Битлси’ указали, кад су музику гурнули ка мало сложенијим звуцима, текстовима и смелим сценским наступима, са филмским снимцима емитованим у позадини - уместо дотадашње константне промоције појединаца, који су морали да буду у првом плану. Тако смо дали прилику публици да више учествује у концертима и постали смо главни заступници те нове уметничке идеје. Мислим да ако успеш да инспиришеш људе, они увек реагују на текстове и на дуже композиције које траже пажњу - а то је оно што је обележило разлику између нас и ‘мејнстрима’“ рекао је Мејсон који је 2018. године започео светску турнеју са пројектом „A Saucerful of Secrets,“ који је назван по другом албуму „Пинк Флојда“.
Пинк Флојд - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
КУЛТУРА
Први „срушили“ зид и свирали у космосу: „Пинк флојд“ на правој страни музике и тамној страни месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала