- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Борци Приједора: Мирним протестима против колонијалне политике према Рeпублици Српској

© СрнаПриједор угрожен због обилних падавина
Приједор угрожен због обилних падавина - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
Пратите нас
Борачка организација Приједора позвала је Борачку организацију Српске да одмах предузме неопходне активности и механизме заштите грађанских и националних права Срба, законодавних права, органа и институција, права и овлашћења представника Српске у органима и институцијама БиХ с циљем да се, како истичу, заустави колонијална политика према Српској.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Позив је у име Борачке организације Приједор упутио њен председник Зоран Предојевић на конференцији за новинаре, уз поруку да је то обавеза бораца и стваралаца Републике Српске који не могу да дозволе рушење дејтонског закона и закона Народне скупштине Републике Српске.
„За тај наум и покушаје да се мимо институција Српске доносе одлуке и закони не постоје ни бонска ни било која друга овлашћења изван УН, Савета безбедности и међународног закона о миру“, рекао је Предојевић.
Он је позвао све српске политичке партије, патриотска удружења грађана Републике Српске, све патриоте и чланове Борачке организације Републике Српске да се одазову на позив Борачке организације Републике Српске и мирним протестом искажу своје незадовољство наметањем закона изнад законодавних органа Републике Српске.
Указао је на нелегално правно насиље и покуј измене Дејтонског мировног споразума, што је, како је рекао, за борце рушење Републике Српске.
Он је, како преноси Срна, упозорио на то да се двадесет и шест година после потписивања Дејтонског мировног споразума којим је оверена Република Српска и гарантован њен суверенитет заобилазе и институције и законодавни органи Републике Српске и БиХ и раскњижава имовина Републике Српске у корист БиХ.
„То је још један покушај стварања унитарне БиХ. Крше се међународни споразуми и права. На политичку сцену враћају се ратни циљеви Алије Изетбеговића и муслиманске компоненте у БиХ“, навео је Предојевић, преноси Танјуг.
Састанак Милорада Додика и Александра Вучића у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СРБИЈА
Вучић и Додик: Нико никада неће пореметити односе Србије и Републике Српске
ЕУФОР - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РЕГИОН
Запад у Бањалуци жели новог Зеленског: Ко стоји иза покушаја елиминације Додика?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала