Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Понављање избора за председника, народне посланике и Скупштину Београда

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзбори у Србији
Избори у Србији - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Избори ће данас бити поновљени на 54 бирачка места за избор народних посланика, на 35 бирачких места за избор председника Републике, као и на четири бирачка места за избор одборника Скупштине града Београда.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Републичка изборна комисија је на седницама 6. и 8. априла донела решења о понављању избора одржаних 3. априла на оним бирачким местима на којима је решењем надлежних локалних изборних комисија гласање поништено. Избори ће бити одржани данас од седам до 20 сати.
Гласачки листићи за избор народних посланика биће розе боје, штампаће се 32.181, а листићи за избор председника биће тиркизне боје и њих ће бити штампано 28.687.
Према ранијој одлуци Градске изборне комисије (ГИК) у Београду, данас ће се на четири бирачка места у главном граду поновити и гласање за одборнике београдске скупштине. Реч је бирачким местима 31 и 49 у општини Палилула, 39 у општини Стари Град и 106 у општини Чукарица. Изборна тишина уочи поновљених избора траје до затварања биралишта данас у 20 сати, пренео је Танјуг.
ГИК је одлучила да на још два бирачка места у Београду избори буду поновљени 21. априла: на бирачком месту 57 у општини Звездара и на бирачком месту број 7 у општини Раковица, преноси РТС.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СРБИЈА
Дачић: У мају конституисање новог скупштинског сазива
Чланови Владе Србије на седници у Скупштини - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
СРБИЈА
Када ће нови посланици сести у клупе Скупштине Србије и када ће бирати Владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала