- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија одговара на непријатељске потезе Лондона: Санкције Џонсону и члановима британске Владе

© AP Photo / Ian VoglerБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Русија одговара на санкције Лондона – на руску „стоп листу“ укључени су кључни чланови британске Владе и низ политичара, укључујући премијера земље Бориса Џонсона и министарку спољних послова Елизабет Трас, саопштено је на сајту Министарства спољних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У вези са невиђеним непријатељским поступцима Владе Велике Британије који су се, конкретно, манифестовали кроз увођење санкција против највиших званичника Русије, донета је одлука да се на руску 'стоп листу' уврсте кључни чланови британске Владе и низ политичара“, наводи се у саопштењу.

На листи су британски држављани којима је забрањен улазак у Русију. Међу њима су премијер Борис Џонсон, министарка спољних послова Лиз Трас, министар одбране Бен Волaс, као и министар правде Доминик Раб, министар финансија Риши Сунак, министарка унутрашњих послова Прити Пател.
Москва ће у најскорије време проширити „стоп листу“ укључивањем британских политичара и парламентараца који доприносе распиривању антируске хистерије, који подстичу „колективни Запад“ да користи језик претњи у дијалогу са Москвом и који се баве бесрамним хушкањем кијевског неонацистичког режима, поручује руска страна.
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Британија увела санкције против још 206 руских држављана и забранила увоз руског челика и гвожђа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала