- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: И Берлин је годинама спроводио војно-биолошку активност у Украјини, а не само Америка

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је у интервјуу за РТ да је Немачка дуги низ година, поред САД, спроводила интензивне војно-биолошке активности на територији Украјине. Због тога Берлин има више мотива да активније од других у ЕУ покушава да Русији припише планове за примену забрањеног оружја у Украјини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Захарова је указала да су САД настојале да скрену пажњу са својих биолабораторијама територији Украјине.
Како је рекла, руска страна је изнела у УН и у другим међународним организацијама информације о тим лабораторијама и позвала америчке власти да дају објашњење.
„Сасвим очекивано Вашингтон не показује спремност да са јавношћу подели било какве важне податке о својим војно-биолошким програмима у Украјини“, навела је Захарова и истакла да су Американци настојали и да скрену пажњу са те теме.
Бела кућа је, руководећи се девизом да је напад најбоља одбрана, покренула нову пропагандну кампању у чијем центру је лажна тврдња да напори наше земље да укаже међународној заједници на рад америчких војних биолога у Украјини нису ништа друго него информациона димна завеса којом Москва, наводно, покушава да сакрије потенцијалну примену биолошког и хемијског оружја у склопу специјалне војне операције у Украјини.
Покушај америчких власти да пажњу јавности одвуче са опасне по њих теме истичући у први план „апокалиптични сценарио“ је , на први поглед неочекивани, активно подржало немачко руководство.
Како је рекла, уследиле су изјаве немачких политичара, укључујући канцелара Олафа Шолца, у којима је амерички наратив добио форму претеће-праведних упозорења на рачун Русије.
„Та вербална иницијатива званичног Берлина не одступа од стратешке линије коју они спроводе већ дуже време у вези са украјинском кризом, али се у антируској реторици, која је последњих недеља без преседана по агресивности, издваја посебним цинизмом“, истиче Захарова.
Према њеном мишљењу, цинизам Немачке се издваја пре свега због кључне чињенице да су пре почетка војне операције Русије у Украјини, Берлин и Вашингтон имали активну војно-биолошку активност у Украјини дуги низ година и коју можда наставља да спроводи Немачка сама.
„То, према нашем дубоком уверењу, умногоме и мотивише немачку страну да испољава већу активност у односу на друге земље ЕУ с циљем да се нашој земљи припишу злочиначки планови за примену биолошког и хемијског наоружања у Украјини и још неослобођеним територијама ДНР и ЛНР“, истакла је Захарова.
Она је позвала немачке званичнике да престану да лажне информације о наводним намерама Русије да у Украјини примени забрањено оружје.
Такве изјаве могу само да подстакну неонацистичке украјинске батаљоне на језиве провокације, додала је она.
У том случају морална одговорност за трагичне последице пада и на Берлин.
Према њеним речима, током специјалне војне операције у Украјине Оружане снаге Русије дошле су у посед докумената који делимично разоткривају војно-биолошки програм који су САД реализовале у Украјини.
У оквиру тог програма вршена су испитивања опасних патогена, потенцијалних агенаса биолошког оружја који имају природно жариште како у Украјини тако и у Русији, као и начина за њихово ширење.
Захарова је подсетила да је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд у марту током обраћања у Одбору Сената за спољне послове говорила о напорима које предузима Вашингтон да би спречио да неки од тих материјала из лабораторија дођу у руске руке.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Испливали нови шокантни подаци: Чиме су се све бавиле америчке биолабораторије у Украјини
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СВЕТ
Америчке биолабораторије у Украјини: човечанство је у опасности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала