Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тужилаштво БиХ жели да се укључи у истрагу о узроку смрти Муамера Зукорлића

© Tanjug / Раде ПрелићМуамер Зукорлић
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Државно тужилаштво Босне и Херцеговине (БиХ) покренуло je процедуру да се укључи у процес истраге о узроку смрти Муамера Зукорлића.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Државно тужилаштво БиХ је покренуло процедуру да се укључи у процес истраге, јер је муфтија Зукорлић био и држављанин те земље, а и ми смо кроз кривичну пријаву затражили да се формира међународна експертиза, која би извршила ексхумацију и обдукцију да би се целокупна истрага урадила на најбољи могући начин, да не би сутра било ко оставио трагове сумње у коначне резултате истраге", казао је Усаме Зукорлић, објавила је Прва ТВ.
Породица је кривичну пријаву против непознатог лица поднела Републичком тужилаштву, а надлежност је преузело Више тужилаштво у Новом Пазару.
Усаме је као подносилац пријаве већ дао изјаву, а одмах је донета и одлука о хитној ексхумацији.
„Ми смо замолили да се ексхумација, која је требало да се обави сутра, одложи јер породици треба времена да се психички за то припреми“, истакао је он.
Према његовим речима Зукорлићеви најближи чланови породице и сарадници пролазе кроз најтежи период.
„Ово је врло неугодна, врло тешка и врло емотивна ситуација. Међутим потреба да се зна истина о околностима под којима је наш отац и лидер умро нам даје снагу да превазиђемо те емоције и тешкоћу коју осећамо“, рекао је Усаме Зукорлић Првој телевизији.
Он је прокоментарисао и наводе да ислам не дозвољава ексхумацију.
„Већ су ме питали шта је мој став по питању ексхумације. Заиста, нисам чуо да је по шеријату забрањена ексхумација. Ни од једног исламског учењака нисам чуо да је спорна ексхумација у случају обдукције и истраге и сумњи да се догодило убиство. Јесте спорно ако неко жели да изврши ексхумацију да би се тело преместило без неког посебног разлога, то вам кажем као теолог. Али, ако је у питању истрага за једно овако кривично дело, ту спора нема никаквог“, изричит је Зукорлићев син.
Он тврди да је породица желела да анализе узорака ураде најбоље клинике и да се зато дуго чекало.
„Нама је требало два до три месеца да нађемо адекватне лабораторије у којима би радили анализе, а онда смо чекали да стигну резултати и то је једини разлог због кога се чекало 5 месеци“, рекао је.
Усаме Зукорлић недавно је саопштио како је породица добила налазе лабораторија који указују како је бивши муфтија Муамер Зукорлић отрован.
Лидер Странке правде и помирења (СПП) Усаме Зукорлић поднео је Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против непознате особе, као и лабораторијске налазе који, како верује, указују да његов отац Муамер Зукорлић није умро природном смрћу.
Потом је Више јавно тужилаштво у Новом Пазару наложило ексхумацију тела бившег председника Странке правде и помирења (СПП) Муамера Зукорлића.
Муамер Зукорлић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
СРБИЈА
Постоји сумња да је муфтија Зукорлић отрован: Шокантна тврдња породице /видео/
Усаме Зукорлић, Странка правде и помирења - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2022
СРБИЈА
Усаме Зукорлић предао тужилаштву кривичну пријаву и налазе о смрти свог оца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала