- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бивша шампионка подсетила на све кроз шта је Ђоковић прошао

© AP Photo / Daniel ColeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Жастин Енан, некада трофејна тенисерка, верује у Новака Ђоковића и то да ће се вратити на победничку путању у наставку сезоне.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ђоковић је ове године одиграо само три меча, од којих је два изгубио, најскорије у другом колу Мастерса у Монте Карлу од Алехандра Давидовича Фокине.
Енан је подсетила на тежак период који је сада иза Новака.
„Не смемо да заборавимо на емотивну клацкалицу и све што је Новак прошао. Не само на Аустралијан опену, већ и то да је летос на УС опену покушао да освоји 21. Гренд слем трофеј. Треба се сетити и да је 2020. дисквалификован са УС опена. Тада је имао и тај тежак пораз од Надала на Ролан гаросу, а онда је стигла и та повреда трбушног мишића и чудесна победа на Аустралијан опену 2021. Не кажем да ће све то имати утицаја на остатак његове каријере, али мора све то да прихвати и да се опорави – од свега“, истакла је Енан.
И поред бурних неколико година, Белгијанка верује у то да ће се Новак још једанпут из проблема вратити јачи него пре.
„Све су то фактори које треба узети у обзир када причамо о Новаку сада, али мислим да ће се опоравити и да ћемо пре или касније видети старог Новака, тако да нисам претерано забринута у овој фази. Ови играчи нису машине. Иако нам је Новак показао да може да се носи са многим стварима и да што му је теже, то више успева да се врати, питање је колико дуго тако може да настави...“, додала је седмострука Гренд слем шампионка.
Новак ће прилику за нову титулу имати на Србија опену од 18. априла, а након тога следи остатак сезоне на шљаци – мастерси у Риму и Мадриду, па Ролан Гарос.
Новак Ђоковић у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
СПОРТ
Зашто Новак није био Новак – и да ли ће то поново бити?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СПОРТ
Одложена Ђоковићева конференција
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СПОРТ
„Не желим да лажем“: Надал је говорио истину, а онда се десила судбина – и шта сад?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала