- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

На Дорћолу све по старом – нико као један човек

© Sputnik / Лука НиколићСала за конференције на Србија опену 2022
Сала за конференције на Србија опену 2022 - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Први дан Србија опена протекао је поприлично мирно и очекивано, а највећу пажњу привукао је, као и увек, Новак Ђоковић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако су мечеви почели у 11 ујутру, а трајали све до после 20 часова када је Фоњини победио Чекината, све је углавном било подређено појављивању најбољег српског тенисера.
Када Новак данас тренира, када је конференција... Новинари су свој распоред углавном прилагодили тим информацијама, уз ону када Миомир Кецмановић игра против Ришара Гаскеа.
Новак је тренирао против ни мање ни више него Доминика Тима, пријатеља града Београда и човека који се не плаши да призна да воли хлеб и ајвар.
Да барем на неколико минута виде најбољег на свету у акцији покушавали су сви – од волонтера, преко новинара, па и до чланова обезбеђења и других делова организације турнира, гледалаца, врабаца на оближњем дрвећу...
Иако је обезбеђење било на високом нивоу и није било лако снимити пријатељски дуел Србина и Аустријанца из угла из којег смо то желели, видео је, некако, забележен.

„Шта мислиш, је л' може да се сними одоздо?“, упитао сам колегу и добио одговор: „Ма, може сигурно“.

И тако, у чучњу и уз помоћ пријатеља који је држао панел окачен о мрежу, настао је снимак из угла из којег бих без проблема гледао неки меч – директно са шљаке.
Новак је недуго затим дошао и пред припаднике медија и међу првим стварима које је урадио било је извињење за то што је у недељу отказао прес конференцију 30-ак минута након што је она требало да почне.
Како је сам рекао, тренирао је четири пута (двапут играо тенис, двапут радио фитнес), а није се много другачије понео ни данас.
„Чекај, је л' то опет Новак тренира?“, запитао сам се на путу од медија центра до улаза у комплекс Србија опена, докле мора да се дође уколико волите да конзумирате никотин.
Није то био тај интензитет тренинга као раније у току дана са Тимом, али су Новак и тренер Горан Иванишевић поново били на терену и радили вероватно на неким стварима на којима је најбољем тенисеру тренутно најпотребније.
Кецмановић је, иначе, победио Гаскеа. Тачније, разбио је Гаскеа, али ни добри резултати на шљаци га нису натерали да исту заволи.
„И даље је не волим“, признао је други рекет Србије након меча, па се запутио на заслужени одмор.
Можда је заволи ако у другом колу победи Тима, Гренд слем шампиона и вишеструког финалисту Ролан Гароса. Мада, није ни битно да ли је воли, само нека настави да игра овако, па му можда ни Новак у трећем колу (уколико до истог дође) неће бити толики проблем колико се очекује.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Ђоковић се обратио јавности: Србија је мост! /видео/
Миомир Кецмaновић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
„Нисам меч добио прошле године, сада је све за мене плус“ – Кецмановић уписао 20. победу у 2022.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Пет мечева које Новак жели да заборави
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала