- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ухапшена бивша председница Врховног суда Црне Горе

© Фото : Youtube/NVO MANS/PrintscreenПредседница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица
Председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Бивша председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица приведена је синоћ на аеродрому Голубовци у Подгорици, објавили су црногорски медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Весна Меденица била је председница Врховног суда Црне Горе 17 година, све док није поднела оставку крајем 2020.
Меденица се и даље налази у Центру безбедности Подгорица, наводи РТЦГ.
Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет у случају Милоша Меденице, сина бивше председнице Врховног суда Весне Меденице након што је црногорски портал Либертас објавио да се с Милош М. Меденица (35), судећи по подацима које је Европол доставио црногорској полицији и тужилаштву, бавио кријумчарењем цигарета и трговином дроге, наводи црногорска државна телевизија.
Весна Меденица и њен син Милош на питања Либертаса о овоме демантовали су наводе из транскрипата пристиглих из Европола.
Према сазнањима Телевизије „Вијести“, Меденица је приведена због основане сумње да је починила два кривична дела: стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја.
„Меденица је ухапшена након што је предала путне исправе службеницима граничне полиције. Ноћ је провела у „бетоњерци“подгоричког Центра безбедности, а већ данас очекује се да буде приведена надлежном Специјалном тужилаштву", појашњавају саговорници из Управе полиције.
Специјално државно тужилаштво добило је у фебруару од Европола транскрипте разговора Милоша Меденице и Дарка Лаловића, дугогодишњег телохранитеља његове мајке.
Након што је обављена селекција позива, у марту је и званично потврђено да је Меденица користио криптовани телефон путем којег је уговарао шверц дроге из Колумбије, али и кријумчарење цигарета.
Управо у тим разговорима, Меденица је обелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима, и да ће их заштитити ако затреба, „јер им много зна“, алудирајући на конкуренте у шверцу цигарета.
Специјално државно тужилаштво (СДТ), након добијана селектованих разговора, формирало је предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.
Хероин - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РЕГИОН
Нова афера у Црној Гори: Син предсједнице Врховног суда под истрагом због трговине дрогом и шверца?
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала