- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: У Грчкој задржан руски танкер са 19 морнара

© Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаРуски танкер
Руски танкер - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Грчке власти су задржале руски танкер „Пегас“ у заливу Каристос око острва Евбеја, на броду се налази 19 руских морнара, саопштила је Атинска новинска агенција.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према информацијама агенције, задржавање се односи само на брод, а не и на његов терет.
Танкер „Пегас“ је усидрен у заливу Каристос одлуком лучких власти. Одлуку је донела грчка Управа за борбу против прања новца у контексту реализације санкција које су Европска унија и НАТО увеле, наводи се у саопштењу.
Танкер је због механичких оштећења пратио тегљач у правцу полуострва Пелопонез, где је нафта требало да буде претоварена на други танкер, међутим, због неповољних временских услова, брод се усидрио у близини Каристоса.
Европска унија је, након покретања специјалне руске војне операције у Украјини, у априлу увела пети пакет санкција Русији, наложивши, конкретно, затварање лука за руске бродове. Такође, предвиђено је изузеће транспорта бројних врста робе, на пример, енергената и пољопривредних производа. Председник Европске комисије Урсула Фон дер Лајен изјавила је да ЕУ разматра даље санкције против Русије, конкретно мере које се тичу банкарског сектора, односно „Збербанке“, као и рестрикција у области енергетике. Она је такође истакла да је главни циљ смањење прихода руских власти.
Руски бродови на Балтику - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
РУСИЈА
Бугарска затворила приступ својим лукама за руске бродове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала