- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарска затворила приступ својим лукама за руске бродове

© Sputnik / / Igor ZaremboРуски бродови на Балтику
Руски бродови на Балтику - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Бугарске власти су у оквиру санкција Европске уније увеле забрану уласка у своје луке руским бродовима, пренела је агенција „Асошијетед Прес“ (АП).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Свим бродовима под руском заставом, као и бродовима, који су након 24. фебруара заменили руску заставу или регистрацију на било коју другу државу, забрањен је приступ морским и речним бугарским лукама“, цитирао је АП део изјаве бугарске поморске администрације.
Како АП прецизира, бугарске власти направиће изузетак за бродове који су у невољи или им је потребна хуманитарна помоћ, као и бродове који превозе енергенте, храну и лекове у Европску Унију.
Јуче је објављено да су сличну одлуку донеле италијанске власти. Истовремено, теретним бродовима Руске Федерације, који се налазе у Италији, власти су дозволиле излаз на море, чим заврше текуће операције.
Европска унија је, након покретања специјалне руске војне операције у Украјини, у априлу увела пети пакет санкција Русији, наложивши, конкретно, затварање лука за руске бродове. Такође, предвиђено је изузеће транспорта бројних врста робе, на пример, енергената и пољопривредних производа. Председник Европске комисије Урсула Фон дер Лајен изјавила је да ЕУ разматра даље санкције против Русије, конкретно мере које се тичу банкарског сектора, односно „Збербанке“, као и рестрикција у области енергетике. Она је такође истакла да је главни циљ смањење прихода руских власти.
Гасовод Газела којим се руски гас испоручује у ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Бугарска министарка: Одустајање од руских енергената био би веома тежак ударац за земљу
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Бугарски социјалисти поновили: Не подржавамо испоруке оружја Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала