- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нови закон у Аустрији: За реемитовање садржаја „РТ“ и „Спутњика“ казна до 50 хиљада евра

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаСтудио телевизије РТ у Москви
Студио телевизије РТ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Аустријска агенција за комуникације „КоммАустриа“од 14. априла почела је да примењује забрану емитовања руског телевизијског канала „РТ“ на свим језицима и „Спутњика“, која је била законодавно усвојена у Аустрији у оквиру санкција Европске уније, саопштио је аустријски регулатор за телевизију и телекомуникације (РТР).
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како се наводи у саопштењу, 14. априла ступиле су на снагу измене и допуне Закона о аудиовизуелним медијима које предвиђају казну до 50 хиљада евра у случају кршења санкција Европске уније у области медија у Аустрији.
Забрана се односи на емитовање материјала „РТ“ и „Спутњика“ на телевизији, радију, интернету, стриминг платформама, друштвеним мрежама и т.д.
Овим поводом огласила се и главни уредник МИА „Росија севодња“ и „РТ“ Маргарита Симоњан.

„За било какво реемитовање материјала са ‘РТ’ или ‘Спутњика’ може се добити казна од 50 хиљада евра. Нови аустријски закон. Тиче се колико медија, толико и обичних људи. А крвави режим сте и даље ви“, написала је Симоњанова на Телеграм каналу.

Национални савет Аустрије (доњи дом парламента) усвојио је 24. марта допуну Закона о аудиовизуелним услугама у медијима и забранио емитовање ресурса „РТ“ на територији земље због извештавања о руској специјалној операцији.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2022
СВЕТ
Швајцарска неће увести забрану рада Спутњика и „РТ“
Логотип РТ на Петербуршком економском форуму 2019. - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Суд одбацио захтев „РТ Франс“ за обустављање санкција Европске уније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала