- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Ракете „калибар“ и „кинжал“ сада се много брже наводе

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаХиперсонична ракета "Кинжал"
Хиперсонична ракета Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Захваљујући новим комуникационим системима, време за које ракете „калибар“ и „кинжал“ добијају информације о координатама циљева скраћује се више десетина пута, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу на састанку са војним врхом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

По његовим речима, развој комуникационих система Оружаних снага Русије „одвија се у правцу коришћења напредних телекомуникационих технологија, укључујући и увођење елемената вештачке интелигенције“.

„Њихова употреба је већ омогућила да се време за које системи високо прецизног оружја дугог домета, попут 'калибра' и 'кинжала', добијају координате циљева смањи више десетина пута“, саопштио је генерал армије.

Шојгу додаје да сигналне трупе успешно извршавају задатке током извођења операција ван Русије – тестиране су нове методе организовања комуникације које омогућавају да се обезбеди стабилно управљање снагама у сложеним условима.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Руска гарда у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Које је оружје Русија први пут употребила у специјалној војној операцији у Украјини /фото/
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Шојгу: Запад хоће да ратује до последњег Украјинца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала