- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иза кулиса „одбране Београда“: „Видиш, ови играју жешће“

© Sputnik / Тамара РанковићСрбија опен
Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Да није било маратонског меча Душана Лајовића и Тара Данијела те међусобног дуела Ласла Ђереа и Хамада Међедовића, могло је да се каже да су српски тенисери са максималним резултатом започели учешће на Србија опену и одбрану Београда. Али, једно је сигурно – београдска публика је била жељна тениса и још важније од тога, тенис врло добро познаје.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У девет ујутру тениски терени на Дорћолу били су празни. Сунце се крило као да и даље није изашло, али је упркос томе све било спремно за други дан Србија опена.
Српски навијачи посластицу су добили већ на отварању дана, када су до 11 часова на терен изашли Ласло Ђере и Хамад Међедовић.
Талентовани 18-годишњак није разочарао, иако није успео да савлада искуснијег Ласла већ је дао наду да ће Србија у блиској будућности добити још једног врхунског играча.
Ласло Ђере  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Ђере у два сета разоружао Хамада и заказао дуел са Новаком
Разведрило се у Београду, а публике је било све више.
„Хеј, кад игра Тим?“, прилазила су деца и питала све оне на које наиђу. Ништа друго није занимало ни пензионере који су изузетно расположени стигли на Дорћол.
„Сине, је л сад игра онај момак из Аустрије“, пришла ми је старија дама која ми је касније рекла да има 63 године.
Навијачко село било је све пуније, а трибине све бучније. Стигао је Доминик Тим. После дуге паузе и неуспешне одисеје у Марбељи, Аустријанац је одабрао да се на терен врати у Београду, што ће се испоставити да је добра одлука.
Не због тога што је Тим славио, напротив, после велике драме изгубио је у трећем сету од Џона Милмана, али му се догодило нешто невероватно.
Доминик Тим - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Шок у Београду – Тим иде кући!
Београдска публика у трансу је навијала за аустријског тенисера који се борио до последњег даха. Истина, Тим је и пријатељ Новака Ђоковића и нема сумње да су навијачи тога свесни, али ипак и сам је био зачуђен подршком коју је добијао са трибина.
„Ајмо Доми, можеш ти то“, викао је дечак од 12-13 година који је седео иза мене забринутог израза лица.
Није можда Тим разумео српски језик, али је сигурно разумео колико је добродошао у нашу земљу.
Док су се још двојица српских тенисера спремала да изађу на терен, у навијачком селу појавио се Миомир Кецмановић који је слободан дан искористио да дође и подели потписане лоптице онима који га воле, подржавају и који су гласно навијали за њега претходни дан.
© Sputnik / Тамара РанковићМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Миомир Кецмановић
Насмејан, пријатан и расположен Миша је обрадовао многе који су се после добијене лоптице преселили на трибине.
На терену су били Филип Крајиновић и Давид Гофан, припредили су сјајан меч из ког је као победник изашао српски тенисер.
Напољу је већ захладио, други дан на Србија опену се одужио, па је старији брачни пар поред мене већ преговарао око поласка кући.
Ипак, није било лако изаћи са трибина када је Филип изгарао на терену за сваки поен, што је публика константно награђивала.
„Видиш, ова двојица играју жешће него они у претходном мечу“, рекао је један дека својој супрузи.
„Шета га опасно“, додала је бака која је одушевљено посматрала тениски меч и цвокотала током хладног априлског поподнева.
У тренутку када се Крајиновићу преламао резултат у другом сету, публика је кренула да се окреће у страну и склања поглед од терена.
Шта би могло да окупира пажњу људи који су дошли да гледају тенис са тениског терена и то када се тенисер те земље бори за победу?
Био је то Душан Лајовић који се у згради поред терена спремао за свој меч који је био наредни на програму.
Публика је кренула да маше Дуцију, он је весело узвраћао, али се као прави колега, саиграч из репрезентације и пријатељ склонио како не би скретао пажњу на себе док Крајиновић игра свој меч.
Иако је Гофан у бољој форми од српског тенисера, емотивна снага била је на Филиповој страни.
Девојка, породица пријатељи, навијачи, сви су га бодрили из свег гласа.
Исплатило се, јер је Фића почистио Гофана у два сета резултатом 6:3, 7:5 и обезбедио себи пласман даље.
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Филип објаснио за Спутњик како је прегрмео „ноћну мору“
Они највернији остали су да подрже Душана Лајовића и његов маратон у дуелу са Таром Данијелом који се на крају завршио поразом, тачно на истеку трећег сата игре, по већ веома хладном времену.
Ипак, публика је топлог срца отишли кући или у хотел с идејом да се већ ујутру врати и чека спектакуларан тениски дан.
Новак Ђоковић, први рекет света, и даље није изашао на терен, али је допринео томе да трибине буду пуне и током осталих мечева када играју и други српски тенисери.
Претходне сезоне жалили су се на форму, али изгледа да су ове године решени да остваре боље резултате, ако је судити по првим мечевима у српској престоници.
Спавај Дорћоле, видимо се већ следећег јутра.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Новакове лекције о Србији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала