- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оштра реакција на санкције Русима и Белорусима: „Одлука може да донесе незабележену штету“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАндреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев
Андреј Рубљов, Карен Хачанов и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Кровна организација за мушки тенис, АТП, огласила се саопштењем после скандалозне одлуке Вимблдона да суспендује из предстојећег такмичења учеснике из Русије и Белорусије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Таква одлука је недељама уназад била припремана, деловала је толико сулудо да нико није веровао да ће до ње доћи, али је у среду објављена.
„Желимо да изразимо подршку свима који су погођени сукобом у Украјини током ових тешких времена. С обзиром на профил шампионата у Уједињеном Краљевству и широм света, наша је одговорност да одиграмо улогу у широко распрострањеним напорима владе, индустрије, спортских и креативних институција да ограниче глобални утицај Русије“, пише у саопштењу.
Из АТП је потом стигла реакција коју је пренео британски новинар Стјуарт Фрејзер.
„Верујемо да је једнострана одлука Вимблдона да искључи руске и белоруске тенисере нефер и да има потенцијал да нанесе досад невиђену штету игри. Дискриминација која се базира на националности је кршење нашег договора са Вимблдоном где се наводи да је улаз играча на турнир могућ само на основу АТП рангирања“, наведено је у саопштењу.
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Званично: Русима и Белорусима забрањено учешће на Вимблдону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала