- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Чија је влада – Дританова или Милова

© Фото : Youtube/Predsjednik Crne GoreДритан Абазовић и Мило Ђукановић
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић каже за Спутњик да му обраћање Дритана Абазовића поводом формирања нове Владе Црне Горе није улило наду да ће доћи до пријеко потребне стабилности за државу. Он тврди да влада неће потписати Темељни уговор са СПЦ какав одговара цркви, већ вољи Мила Ђукановића, а тако ће бити и са пописом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Мислим да ће ово бити влада која неће бити наклоњена Србима и њиховим правима. Абазовић, који је координатор служби безбијености већ годину и по дана добро зна да тајне службе САД, Британије и ЕУ траже да се хапсе први људи ДПС-а. Тешко је закључити зашто један млади амбициозни политичар пристаје да буде мандатар у једној влади у којој ће кључне одлуке доностити један дон Ђукановић. Посао Дритана Абазовића као мандатара биће да се замажу очи домаће и међународне заједнице да се као нешто ради, а у ствари да се не дирају шверцерски канали”, поручује Медојевић.
Упитан зашто Абазовић даје комплименте ДФ-у, а критикује Демократе, Медојевић одговара да мандатар покушава да прикупи симпатије ДФ-а.
„Док сам ја у Демократском фронту имам за њега једну поруку, он је потрчко који ће да игра улогу мандатара, а све одлуке значајније у влади ће доносити Ђукановић“, каже Медојевић.
Он истиче да не зна како ће се све одвијати са новом владом, непознаница је и однос Српске православне цркве према њој, јер је Абазовић покушао да добије наклоност митрополита Јоаникија и патријарха Порфирија.
„Абазовић све свима обећава, тако је обећао Милу да СДП и СД, улазе у владу, Јоковићу да не улазе, само да његов Главни одбор изгласа улазак у владу, па је онда наговарао шефа СНП-а да Главни одбор прихвати СДП… Што ће бити са владом тешко је предвидјети, једино је извјесно да ће бити нестабилна, а чекају нас економски и безбједоносни изазови, криза у Украијини, међународни притисак да хапсимо оне са којима је Абазовић договорио владу“, каже Медојевић.
Модел 49 посланика је пропао, а све је око Владе наводно рађено због деблокаде правосуђа и европског пута, а у ствари искључиво због повратка ДПС, саопштио је предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић.
Мандатар за састав 43. Владе Црне Горе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић, представљајући концепт будуће владе, казао је да очекује подршку 46 посланика јер нијесу успјели да дођу до 49.
„Фарса је коначно разобличена. Умјесто европског пута добили смо путеве функција, фотеља и подјела. Највећи број фотеља у новијој историји црногорских влада. Више министара него посланика и партија које треба да чине Владу“, написао је Бечић на Твитеру.
„Програм више нико не помиње. Није их брига што имају дијаметрално супротне ставове око кључних програмских питања. Није их брига за 30. август. Није их брига за Устав. Није их брига што народ жели изборе. Битна им је фотеља. Фотеља лијечи све њихове наводне разлике, што потврђује да су овај народ вјештачки дијели и свађали 30 година. Народ ће им све ово ускоро вратити на изборима, а ја сам поносан на све посланике Демократа који нијесу издали. Народе Црне Горе, никад вас нећемо издати“, закључио је Бечић.
Потпредсједник Социјалистичке народне партије Драган Ивановић рекао је да ће будућа мањинска влада одлуке доносити простом већином, што се односи и на потписивање поменутог уговора са СПЦ.
Николић додаје да је „Темељни уговор, свакако питање од виталног и националног интереса“.
„Такође, ради прецизности, у дијелу споразума који се односи на начин одлучивање у будућој Влади јасно се наводи да су потписници споразума сагласни да се сва питања од виталног државног и националног интереса усвајају квалификованом већином свих чланова Владе“, закључио је Николић.
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
ДПС прети због Темељног уговора: Неће пристати на потписивање споразума са СПЦ
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
Црна Гора спремна за Владу — ко ће бити министри
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала