Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: На главним преговарачима да постигну договор

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Експерти Београда и Приштине састали су се данас последњи пут у оквиру радне групе по питању регистарских таблица уочи истицања рока за постизање договора одређеног за 21. април, и сада је на главним преговарачима да постигну договор, саопштио је специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Они су својим радом припремили пут за дискусију главних преговарача предвиђену за сутра. Сада је на главним преговарачима да постигну договор о начину да се оствари напредак“, написао је Лајчак на Твитеру.
Приштинска страна тврди да 21. априла истиче рок за примену налепница као шестомесечног решења, док Београд наводи да се са Приштином у Бриселу у октобру нису договорили да 21. априла истиче рок режиму налепница, већ мандат експертима радних група да до тада пронађу решење за таблице које ће потом представити странама.
Одржавање састанака ових радних група започето је након што је закључен споразум о привременом решењу за таблице крајем септембра у Бриселу који је деескалирао ситуацију на Северу Косова, односно на прелазима Јариње и Брњак који су били блокирани 14 дана у септембру и почетком октобра прошле године, објавио је Танјуг.
Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Вучић и Лајчак о наставку дијалога Београда и Приштине
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Радне групе Београда и Приштине у Бриселу, нова рунда разговора о таблицама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала