- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва предала Кијеву предлог решења – лопта је на њиховој страни

© Генеральное консульство РФ в Стамбуле / Уђи у базу фотографијаРуско-украјински преговори у Истанбулу
Руско-украјински преговори у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Русија је предала Украјини нацрт документа о решењу, лопта је у рукама Кијева, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У овом тренутку украјинској страни је предат наш нацрт документа, који садржи апсолутно прецизно дефинисане формулације. Лопта је на њиховој страни, чекамо одговор“, рекао је портпарол Кремља.
Према његовим речима, украјинска страна се непрестано удаљава од својих раније усаглашених ставова, стално их мењајући. Када је реч о ефикасности преговарачког процеса, та недоследност, како је оценио Дмитриј Песков, има веома лоше последице.
Говорећи о року за одговор Кијева на документ, Песков је рекао да украјинска страна не показује тежњу да интезивира преговарачки процес, али да остаје нада да ће се ситуација разрешити на најбољи могући начин.
Песков се, такође, осврнуо на предлог Израела да организује сусрет председника Русије и Украјине, Владимира Путина и Владимира Зеленског, али је истакао да је Москва у више наврата објаснила какве су припреме потребне да би се тај састанак организовао.
„Израелска страна је више пута сигнализирала да је спремна да преузме на себе организацију таквог сусрета, али смо ми већ много пута објаснили шта мора претходити таквом хипотетичком састанку“, рекао је Песков.
Раније је амбасадор Израела у Москви Александар Бен Цви изјавио да његова земља потврђује спремност да у Јерусалиму дочека Путина и Зеленског.
Припадник Оружаних снага Русије на тенку у близини Херсона - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РУСИЈА
УЖИВО Из области „Азовстаља“ евакуисано 127 људи; Кијев сагласан са предлогом УН о ускршњем примирју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала