- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Нема основа надати се да ће се однос Европе према Русији променити

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Нема основа да се претпостави да ће се став Европе према Русији променити и то треба узети у обзир у програмима за развој, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нема основа да се очекује да ће се понашање наших партнера принципијелно променити и ми то морамо имати у виду током реализације сопствене стратегије развоја металургије, како на корпоративном нивоу, тако и на нивоу државе“, рекао је Владимир Путин на саветовању о питањима развоја металуршког комплекса.
Путин рекао је да су ограничења против руских металурга у супротности са нормама Светске трговинске организације и с тим у вези наложио влади да до 1. јуна изврши свеобухватну процену и припреми ажурирану стратегију деловања Русије у том међународном телу.
„У последње време нашим компанијама су уведена незаконита ограничења западних држава. Овде није реч само о забрани испоруке готових производа, већ и о набавци одређених компоненти за производњу ваљаног метала, челичних лимова, окова и тако даље“, рекао је Путин и додао да су те мере у супротности с принципима Светске трговинске организације.
Према његовим речима, имајући у виду нове трендове, потребно је променити структуру производње и испорука руске металуршке продукције.

Цене метала и инфлација у Европи ће расти

Руски председник је оценио да ће цене метала у Европи расти, као и инфлација, с обзиром на то да су европске бирократе игнорисале интересе својих предузетника.
Путин је истакао да су непријатељски потези против руских металуршких компанија предузети због тренутних политичких интереса, а под тим изговором су прекинуте везе које су се успостављале годинама и заснивале на рационалним разлозима, као што су пословни углед, узајамни интерес и економска ефикасност.
„Ти кључни појмови, који су у основи бизниса, показали су се као излишни у политичкој игри европских бирократа. Ако говоримо директно, то су интереси европских предузетника који у сарадњи с руским компанијама производе робу, обезбеђују запосленост, а они су једноставно игнорисани, остављени по страни“, рекао је Путин.
Он је указао на то да ће груба и кратковида политика негативно утицати на економију европских земаља и довести до наглог раста цена метала на тржишту.
„А то значи да ће порасти и инфлација, да ће опасти стандард европских потрошача, обичних грађана. То је цена усвојених одлука“, нагласио је руски председник.
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РУСИЈА
Путин: Захваљујући Русији, у Донбасу ће завладати мир
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала