Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

За покушај убиства Бека 13 година: Апелациони суд повећао казну

© Tanjug / Tanjug, SAVA RADOVANOVICБизнисмен Милан Беко
Бизнисмен Милан Беко - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Апелациони суд у Београду преиначио је првостепену пресуду Вишег суда и Александру Здравковићу, који се терети за покушај убиства бизнисмена Милана Бека, повећао казну са девет на 13 година затвора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У преосталом, непреиначеном делу, првостепена пресуда је потврђена.
Од олакшавајућих околности на страни окривљеног у другостепеној одлуци цењена је чињеница да је дело остало у покушају, проток времена од извршења и Здравковићево коректно држање пред судом, док је као отежавајућу околност узета његова ранија осуђиваност, пишу Новости.
Покушај атентата на Бека догодио се 14. новембра 2014. испред његове куће, на београдском Сењаку. Бизнисмен је тада упуцан са више хитаца, а доведен је у питање и живот његовог возача Д.Д. Здравковић је за ово дело први пут био осуђен на 10, другим суђењем кажњен је са девет година и тренутно се налази у кућном затвору са наногицом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала