- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски спектакл на Дорћолу – Новак би да Миша чека још мало, али...

© Sputnik / Лола ЂорђевићМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
У четвртак од 16 часова снаге на Дорћолу ће одмерити два најбоља српска тенисера, шампион Новак Ђоковић и изазивач Миомир Кецмановић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Путеви Кецмановића и Ђоковића до четвртфинала Србија опена били су доста другачији. Новак је одиграо један меч, али је у њему провео скоро три и по сата како би победио Ласла Ђереа, док је Кецмановић елиминисао Гаскеа и Милмана за отприлике исто време.
„Никад сам свежији“, одговорио је Новак на питање одмах након изузетно исцрпљујућег маратона.
„Не смем ништа да кажем. Спреман сам, знам да ми противник ово гледа и никад јаче и спремније се нисам осећао у животу“, додао је уз смех најбољи тенисер планете.
Колико год то можда апсурдно звучало, па чак иако кладионице и даље за фаворита стављају Новака, у овом тренутну није најлуђа констатација да је фаворит у том мечу Кецмановић.
Осмина финала Аустралијан опена, па пет четвртфинала у низу (Рио, Сантијаго, Индијан Велс, Мајами, Србија опен) нису мала ствар ни за једног тенисера, а сигурно не и за Миомира Кецмановића, једну од највећих звезда у успону ове сезоне.
Оно што су претходно остварени резултати највише донели Миши је сигурно самопоуздање, које се може видети у практично сваком његовом ударцу, али и у кретњу, резоновању и свему осталом што раздваја доброг од одличног тенисера.
Управо је то самопоуздање нешто што у овом тренутку изузетно недостаје Новаку Ђоковићу, иако када говоримо о њему говоримо о двадесетоструком Гренд слем шампиону.
Новак је одиграо само пет мечева ове сезоне, од којих је два изгубио, и у његовој игри се дефинитивно може осетити колики-толики недостатак у себе и своју игру.
Али, то није највећи проблем.
Ђоковић је меч другог кола Мастерса у Монте Карлу изгубио од Алехандра Давидовича Фокине. Шпанац руског порекла јесте одиграо сјајан меч и трећи сет, али се је у тој деоници меча пресудна била Новакова физичка спрема, далеко слабија од оне на коју су његови навијачи навикли.
Обећавајући фактор за Новака пред меч са Миомиром је тај што је у Београду успео да смогне снаге и да можда и најбољи тенис пружи баш у самој завршници трећег сета против Ђереа, односно после више од три сата гладијаторског тениса.
Ништа од наведеног, међутим, не би требало да занима Кецмановића пред један од већих дуела у својој каријери, поготово ако се узме у обзир да га је Новак прошле године на овом истом месту елиминисао са 6:1, 6:3.
Кецмановић има игру, има самопоуздање, али има и тренутак у Новаковој сезони који се само пожелети може.
„Мића је у форми живота. У последња три или четири месеца бележи најбоље резултате у каријери. Млад је, перспективан, има све могућности да дође до тениског врха. Али нека сачека мало, не мора сутра“, уз осмех је прокоментарисао Новак после меча са Ђереом.
Али, судећи по Миомировим партијама и говору тела, он није спреман да чека још ни минут. Мада, можда ће морати – противник је ипак први рекет планете.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Ђоковић: Сулуда одлука Вимблдона!
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
„Није фер!“ – Кецмановић о санкцијама Медведеву, Рубљову... /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
СПОРТ
После двојице Срба за Новака следи – Рус!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала