- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рогозин: Од јесени серијске испоруке „Сармата“ руским нуклеарним снагама

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање балистичке ракете "Сармат"
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
„Роскосмос“ планира да на јесен започне серијску испоруку интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“ Стратешким ракетним снагама Русије, изјавио је директор ове државне корпорације Дмитриј Рогозин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ове јесени, након завршетка летачких и конструкторских тестирања 'Сармата', планирамо почетак серијске испоруке тешких интерконтиненталних балистичких пројектила овог супероружја Стратешким ракетним снагама Русије“, написао је Дмитриј Рогозин на свом Телеграм каналу.
Министарство одбране Русије саопштило је да је 20. априла изведено прво лансирање „Сармата“ са космодрома Плесецк.
Наведено је да су потврђене све очекиване карактеристике у свим етапама лета и да су тренажне бојеве главе стигле у предвиђену област полигона Кура на Камчатки.
Рогозин је успешно лансирање „Сармата“ назвао „поклоном НАТО-у“.
Након завршетка програма испитивања ракетни комплекс „Сармат“ ће бити уврштен у наоружање Ракетних стратешких снага Русије.
У Ужурској ракетној јединици у Краснојарском крају већ је у току припрема главне једницие која ће управљати новим ракетним комплексом. Напредни комплекс „Сармат“ ће заменити ракете „Војевода“.
Нова ракета има проширени дијапазон борбене муниције и може да носи хиперсоничне блокове.
„Сармат“ је, како је навело Министарство одбране Русије, способан да погађа циљеве на великој удаљености, користећи разне трајекторије лета и гарантовано савладава све постојеће и напредне системе противракетне одбране.
Нови носач, најмоћнији на свету, који има највећи домет, знатно ће појачати борбену моћ стратешких нуклеарних снага Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала