Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Забринут сам због претњи које долазе из Приштине

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да се Београд нада наставку дијалога на високом нивоу, али да је веома забринут због сваковрсних претњи које долазе из Приштине.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вучић је, у изјави новинарима, казао да је изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку,са којим се састао јуче, пренео да је забринут због претњи, непоштовања Бриселског споразума, односно непостојања жеље да се испуни оно што је договорено, али и због заузимања електропривредних постројења, те и насилног понашања у вези таблица.

„Моја молба Приштини и ЕУ је да поведу рачуна о онима који сваког дана говоре о својој угрожености, а једино што им је циљ је напад на Србе, додатни притисак на Србе и даље акције пре свега на северу Косова. Молимо их да то не чине. То је важно за стабилност региона, за све наше људе, како Србе, тако и Албанце да сачувамо мир“, истакао је он, преноси Танјуг.

Поновио став наше земље по питању украјинске кризе

Председник Вучић изјавио је да је са америчким сенаторима, са којима се састао пре пар дана, имао не лаке разговоре, те да је поновио став наше земље по питању украјинске кризе, заузете у закључцима Савета за националну безбедност.
„Ја сам поновио ставове Србије који су заузети у закључцима Савета за националну безбедност, које је влада усвојила”, рекао је Вучић.
Он је навео да су кроз разговор са сенаторима покренуте важне теме из билатералних односа.
„Имали смо добар разговор који продубљује нашу сарадњу”, рекао је Вучић новинарима, након што је уручио Орден председнику Евроџаста Ладиславу Харману.
Он је изразио уверење да ће Србија наставити даљу сарадњу по свим кључним питањима и даље унапређење односа са САД.
Заседање Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
СРБИЈА
Европа спрема резолуцију којом врши притисак на Србију да уведе санкције Русији
Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Вучић и Лајчак о наставку дијалога Београда и Приштине
е поновио став наше земље по питању украјинске кризе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала