- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ММФ: Европа може без руског гаса шест месеци, а после….

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
Пратите нас
Европа може без руског гаса најдуже шест месеци, после чега ће европска економија снажно осетити негативне последице одустајања од руских енергената, рекао је за АФП шеф канцеларије ММФ за Европу Алфред Камер.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У наредних шест месеци Европа може да опстане потпуно без руског гаса. У исто време, ако би се тако наставило до зиме или и дуже онда би то имало велике негативне последице за европску економију“, каже Камер.
Да би се утицало на ситуацију потребно је више мера, наводи он.
Једна је потрага за алтернативним изворима испорука, што већ ради читав низ држава. Такође и потрошачи могу да смање потражњу, да би се раније направиле залихе гаса и ублажили негативни ефекти.
Подсетимо, потпредседник Владе Русије Александар Новак је недавно у ауторском чланку за лист „Енергетска политика“ рекао да је мала вероватноћа да ће Европска унија успети да у наредних пет до 10 година у потпуности замени нафту и гас из Русије, с чим се слажу кључни играчи индустрије.
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
РУСИЈА
Шолц: Ембарго на руски гас неће донети мир Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала