- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Сутра Дан жалости у Стоцу, објављен први извештај о штети после земљотреса

© Фото : Твитер/Istraga.baЗемљотрес у БиХ
Земљотрес у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
Пратите нас
Више десетина објеката је оштећено у снажном земљотресу на подручју Херцеговине, где се и даље сабира материјална штета настала након потреса, у којем је једна девојка погинула.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У Стоцу ће сутра бити Дан жалости због смрти 28-годишње Елмире Сефо, жртве земљотреса који је прошле ноћи погодио Херцеговину.
Дан жалости је прогласио градоначелник Стоца Стјепан Бошковић, који је изразио саучешће породици и са жаљењем констатовао да последице потреса нису само материјалне природе.
Земљотрес магнитуде 6,1 по Рихтеру синоћ је иза 23 сата погодио Херцеговину, а епицентар је био у Љубињу, пренели су медији.

Штета на имовини се процењује

Кантонални оперативни центар цивилне заштите сачинио је данас први извештај о штети после земљотреса.
Највећа трагедија се догодила у Стоцу где је погинула 27-годишњакиња након што је на кућу пао комад стене, пренео је портал Кликс.
Током дана није било пријава повређених особа у Домовима здравља Столац.
У Стоцу је током јутра примљено 20 пријава оштећења стамбених објеката, односно породичних кућа. Ради се о напукнућу зидова и пробијању камених громада на зидовима кућа.
Службеници Добровољачког ватрогасног друштва Столац и Комунално Столац су на терену, рашчишћавају шут и камење са стамбених зграда, такође и димњаке.
Услед потреса на територији Чапљине наступила је велика материјална штета на зградама и породичним објектима.
Тренутно се раде санације крова на основној школи, три стамбене зграде и завршено је рушење димњака и поправка црепова на отприлике 30 кућа.
До сада је пријављено 50 објеката за нужну санацију крова. Пријављене су штете у становима и носивим зидовима појединих зграда.
У Мостару, према информацијама надлежних, није било пријава грађана или правних лица о насталим штетама или последицама синоћњег земљотреса.
Обавештење о земљотресу - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Зашто су људи добили обавештење о земљотресу у БиХ, неколико секунди пре него што се догодио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала