- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон: Хвала вам, знам шта вам дугујем

© AP Photo / Christophe EnaЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
"Хвала вам драги пријатељи, пре свега: хвала вам. Већина вас је одлучила да ми верује још пет година. Знам шта вам дугујем", рекао је реизабрани председник Француске Емануел Макрон у свом победничком говору.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Емануел Макрон, који је освојио други мандат за председника Француске, стигао је код Ајфелове куле, где држи свој победнички говор.
Он је стигао са супругом Брижит Макрон, док је у позадини ишла званична химна Европе "Ода радости".
Макрон је победнички говор започео тако што се захвалио својим присталицама и француском народу.
"Желим да се захвалим свим Французима и Францускињама који су ми указали поверење да спроведем наш пројекат за независнију, снажнију Француску, да осигурам да се пројекти спроводе и да од Француске направимо велику еколошку нацију", рекао је он.
Он је рекао да зна да су многи сународници гласали за њега, како би блокирао идеје екстремне деснице.
"Желим да им се захвалим и да им кажем да сам свестан да ме ово гласање везује за године које долазе. Ја сам чувар њихове привржености Републици", поручио је Макрон.
Емануел Макрон води са 53,91 одсто гласова у другом кругу председничких избора у Француској, након пребројаних 70 одсто бирачких листића, саопштио је МУП републике. Марин Ле Пен освојила је 46,09 одсто гласова.
Марин Ле Пен и Емануел Макрон на гласању у Паризу  - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СВЕТ
Присталице Макрона славе победу на изборима, Ле Пенова признала пораз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала