- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Да Русија води „рат“ у Украјини, он би одавно био завршен

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Да Русија води рат пуних размера у Украјини, он би одавно био завршен. Оно што се тамо догађа је војна операција – руски војници и официри ослобађају грађане, жртвујући своје животе, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Володин је одговорио на изјаву председника Украјине Владимира Зеленског да „овај рат не може да се упореди ни с једним ратом у 20. веку“.
„Ово је специјална војна операција. Да је Русија повела рат пуних размера, све би се одавно завршило, да смо применили тактику вођења борбених дејстава уобичајену за САД – да 'сатремо' градове крвавим бомбардовањима, остављајући за собом само спржену зељу, како је то радила 'најдемократичнија војна авијација на свету' у Југославији, Либији, Ираку, Сирији“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.
Председник Државне думе је нагласио да руски војници чине све да сачувају животе цивила.
„Упоришта неонациста се прецизно уништавају. То представља животни ризик. Националисти воде борбе у градовима, у густо насељеним четвртима, у којима се прикривају живим штитом, узимају као таоце жене и децу“, рекао је Володин.
Према његовим речима, у тим врло сложеним условима доносе се хумане одлуке, као на пример, у вези са ситуацијом у „Азовстаљу“, где су организовани хуманитарни коридори.
„Зеленски, међутим, не говори о томе. Тако може да поступа само председник који није самосталан, који је управљање земље поверио Вашингтону и који мисли само о томе како да сачува своју власт, а не животе грађана Украјине“, рекао је Володин.
Челичана Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Руске снаге уводе једнострани прекид ватре у близини „Азовстаља“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала