- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да се овако нешто догоди у Србији...

© AP Photo / Jon SuperЛиверпул Манчестер јунајтед
Ливерпул Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Манчестер јунајтед је постао Ливерпулов џак за ударање! Колико год апсурдно звучало, истина је, што потврђује и сув статистички податак, односно резултат двомеча 9:0 у корист Редса који су се тријумфом од 4:0 на Енфилду позиционирали на првом месту Премијер лиге, док Јунајтеду измиче Лига шампиона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вечити дерби је светиња у било ком спорту, па макар то био и дуел две суседне улице, а камоли клубова са ривалитетом који траје деценијама.
Порази су саставни део спорта, али када дебакл постане редовна ствар, онда се долази до питања части.
Фудбалери Манчестер јунајтеда су у последња два дуела са Ливерпулом, у истој сезони, примили укупно девет голова и нису постигли ниједан, а инфериорност „црвених ђавола“ на најбољи могући начин дочарава смркнуто лице легендарног сер Алекса Фергусона на трибинама Енфилда и Олд Трафорда.
Није дуго требало педантним енглеским статистичарима да израчунају да је то убедљиво најгори скор Манчестер јунајтеда у Премијер лиги од сезоне 1992/93.
Али, то није најгори Јунајтедов кошмар у двомечима енглеског првенства, јер их је Сандерленд у сезони 1892/93. разбио укупним резултатом 11:0!
И док у Србији судар вечитих ривала – Црвене звезде и Партизана одлучује о шампионској титули, као што је некада био случај са Ливерпулом и Манчестер јунајтедом, сада је ту питање само са колико разлике ће Редси испратити грогирани Јунајтед, који годинама уназад тумара попут лоптице на флиперу и не зна где ће завршити.
Звезда и Партизан су протеклог викенда одиграли никад лошији дерби, демонстрирајући антифудбал, али је бар до самог краја владала резултатска неизвесност, док је у дербију Енглеске, уколико то сада и може да се назове дербиј, Ливерпул већ после пет минута пронашао пут до Јунајтедове мреже преко Дијаза.
До краја је мрежа била пуна до врха - 4:0, а у стрелце су се уписали још Салах двапут и Садио Мане. Такав епилог разбеснео је и легендарног капитена клуба с Театра снова Роја Кина.
„Нисам љут, само тужан. Овај тим Јунајтеда нема лидер, недостаје му квалитет. Расуло је од врха клуба. Потребан је нови менаџер, поједине фудбалере би требало отерати, а неке нове довести. Тако је тужно гледати све то. То није клуб за који сам играо. Не видим у данашњем тиму Манчестер јунајтеда жељу да неко изађе на терен да се са поносом бори за клуб“, разочаран је Рој Кин.
И јасно је одавно као дан да је Јунајтед одавно зрео за реновирање више од половине тима. Сада је донекле и јасна недавна одлука српског репрезентативца Немање Матића који је објавио да на крају сезоне напушта Олд Трафорд.
Иако није објаснио о чему се тачно ради, велика је вероватноћа да се задњи везни са Уба уморио од „грејања клупе“ Бразилцу Фреду којег су форсирали и бивши менаџер Оле Гунар Солксјер, као и сада Ралф Рангник, који на крају сезоне добија наследника, а он прелази да се бави спортским питањима.
Остаје да се види на који начин ће Јунајтед пронаћи излазак из кризе и постати поново конкурентан клуб у борби за титулу Премијер лиге и такмичење у Лиги шампиона, јер су тренутно светлосним годинама далеко од тога. Последњи трофеј освојили су 2017. године.
Александар Митровић прославља победу против Португалије у Лисабону - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СПОРТ
Србин је изазвао стампедо: „Осећај је невероватан“ /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Митровићевих 40 радости – за Премијер лигу! /видео/
Оскар Мињамбрес - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Додирнуо је звезде, али и доживео тежак пад: „Не волим свој посао, али – шта је ту је“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала