- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Џонсон је луд!“ – Новаков тениски отац критиковао премијера Британије због Руса

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Пилић
Никола Пилић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Никола Пилић, легенда југословенског и светског тениса, човек кога је Новак Ђоковић назвао својим тениским оцем, жестоко је критиковао британског премијера Бориса Џонсона сматрајући га одговорним за одлуку организатора Вимблдона да забране учешће руским и белоруским тенисерима и тенисеркама на том турниру ове године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Пилић је чувеном италијанском тениском новинару Убалду Сканагати рекао да је таква одлука „ван памети.
„Борис Џонсон је луд. Андреј Рубљов и Данил Медведев немају никакве везе са Путином, они само хоће да играју тенис као и сви други. Политика је ушла предалеко у спорт и ова ситуација је слична оној из 1973. Неко би могао да каже, 'ако ови играчи не играју, онда не играмо ни ми!' У том моменту било би интересантно видети каква би била реакција Вимблдона“, рекао је Пилић.
Он је још једном подсетио на ситуацију из те 1973. када је одлука Тениски савез Југославије решио да га суспендује због неиграња у мечу Дејвис купа са Новим Зеландом у Загребу.
Отуда није могао да игра на Вимблдону, што је наљутило многе његове колеге, које су потом бојкотовале турнир.
„Све је почело мојим проблемом, али то се није тицало само Никија Пилића, већ АТП и ИТФ. У истој недељу било је финале мастерса дублова и Дејвис куп меч Југославије и Новог Зеланда у Загребу. Морао сам да играм на мастерсу и нисам могао да играм у Загребу, иако сам 12 година био члан Дејвис куп тима. Избачен сам. Четири сата пре меча са Настасеом стигао ми је телеграм са поруком да не могу да играм на Вимблдону. Отуда су и многи други решили да бојкотују турнир, после тога, све је дошло на своје место“, додао је Пилић.
Стадион Филип Шатрије - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Макронова победа прилика за нови удар на Русе и Белорусе
Осврнуо се и на одлуку Новака Ђоковића да се не вакцинише против вируса корона.
„Новак је сјајан играч. Не могу да кажем да ли је по форми сад број један, три, 11 или 17, али је посебан играч. Видео ам нешто у њему што нисам ни код једног играча у животу, а био сам крај Бориса Бекера, Михаела Штиха и Горана Иванишевића. Имао је нешто више од осталих. Имао је увек такву форму која му је омогућавала да остане и шест сати на терену и да се не умори, то је невиђено. Што се тиче вакцине, он има јак карактер, ако нешто жели да уради, тешко га је померити са те позиције. Увек је причао да не жели да се вакцинише, такав је и то је његова идеја. Нико није могао да зна да ће ковид стићи. У сваком случају, то што се десило у Аустралији је нешто што не желим да се догоди ниједном играчу, незапамћено је да играчу који је девет пута побеђивао не дозволе да игра“, закључио је Пилић.
Руски тенисер Андреј Рубљов, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СПОРТ
Рубљов се нада договору са Британцима након одлуке АТП /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала