- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Време истиче – стиже нови тениски тајфун

© AFP 2023 / MEGAN BRIGGSКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Карлос Алкарас, шпански тенисер, освојио је победе над Паблом Карењо Бустом трофеј на турниру у Барселони и ушао у Топ 10 играча света. Млади Шпанац показао је да је изузетној форми и да може да буде озбиљна претња такозавној мађој генерацији односно Данилу Медведеву, Стефаносу Циципасу и Александру Звереву.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Док је медијска пажња била усмерена ка члановима „нове велике тројке“ и „млађе генерацје“, један члан још млађе генерације пробијао се ка врху и иза себе почео да оставља искусније, боље рангиране, истакнутије тенисере.
Карлос Алкарас одушевио је наступима претходне сезоне, а поготово одушевљава од почетка године јер доказује да ниједан успех није дошао случајно или пуком срећом.
Са само 18 година Шпанац једошао до четврте титуле у каријери и то после невероватног дана у Барселони.
На исти дан када је Карлос Алкарас ушао у Топ 10, 17 година раније 18-годишњи Рафаел Надал ушао је такође у десет најбољих играча света.
Спектакл је почео у четвртфиналу када је Шпанац савладао Стефаноса Циципаса, грчког тенисера. Настављено је у полуфиналу када је био на ивици пораза против Алекса де Минора јер је Аустралијанац водио са 7:6 у првом сету и имао две меч лопте у другом. А онда се догодило чудо...
Де Минор је сервисом напао Шпанца који је једва стигао лоптицу коју је Аустралијанац послао у паралелу. Деловало је да ће Алкарас тешко стићи и ако успе морао би да удари бекхенд.
Не само да је маестрални Шпанац стигао већ је и претрчао и експренсно се наместио на форхенд којим је уписао винер којим је спасио прву меч лопту.
Тај поен био је прекретница меча и после њега млади Алкарас успео је да преокрене меч и обезбеди место у финалу после резултата 6:7, 7:6, 6:4.
Успех који је Шпанац постигао велики је и због тога што је само три сата након што је завршио полуфинални меч морао да игра и финале против Пабла Карења Бусте.
Временске неприлике направиле су проблем и Алкарас и де Минор морали су меч да заврше истог дана када се водила и борба за титулу.
Два меча у једном дану испоставило се да нису била проблем за „новог Надала“ јер је врло лако победио сународника Карења Бусту резултатом 6:3, 6:2.
Уследило је скок у победнички базен и прослава нове титуле као и уласка у Топ 10.
Слављем у Барселони Алкарас је наговестио да и од млађе генерације постоје још млађи тенисер који тренутно делују „гладнији успеха“.
Шпанац је победом над Циципасом још једном показао да иако је освојио трофеј у Монте Карлу Грк не игра на највишем нивоу.
Циципас тренутно има 24 победе од почетка сезоне док млади Карлос има 23, само једну мање.
Када се пореди са Данилом Медведевом и Александром Сашом Зверев уписао је више победа. Руски тенисер славио је 16 пута од почетка сезона на укупно пет турнира, док је Саша Зверев уписао 17 победа на осам турнира.
Озбиљно је Алкарас уздрмао млађу генерацију која је сада у проблему јер су стигли нови млађи који такође желе на трон.
Делује да је Шпанац у изузетној форми и неће никоме бити лако да га победи. Тренутно је девети рекет света.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Како је Ласло „победио“ Новака
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Душан поново елиминисан на старту
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
СПОРТ
Рубљов се захвалио Србији /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала