- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер ДНР: Време је за следећу фазу операције због ситуације у Придњесторовљу

© Sputnik / Сергей Батурин / Уђи у базу фотографијаЛидер ДНР, Денис Пушилин
Лидер ДНР, Денис Пушилин - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
После ослобођења ДНР, потребно је започети следећу фазу операције, с обзиром на актуелну ситуацију у Придњестровљу и гранатирање пограничних региона Русије, изјавио је лидер ДНР Денис Пушилин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Он је имао у виду саопштење Министарства унутрашњих послова непризнате Придњестровске Молдавске републике да су у недељу у насељу Мајак у Григориопољском региону одјекнуле две експлозије, услед чега су онеспособљене две најјаче антене радио-центра, преко којих је емитован руски радио. Поред тога, јуче је, према прелиминарним подацима МУП-а, на зграду Министарства државне безбедности ПМР у Тираспољу, испаљено неколико граната из ручног противтенковског бацача.
„Наравно, нама је важна брзина – брзина достизања уставних граница како бисмо наставили са наредним фазама операције, које су практично неопходне након што видимо шта се дешава у Придњестровљу, шта се дешава у пограничним областима Русије“, рекао је Пушилин за Јутјуб канал „Соловјев лајв“.
Украјину је назвао „терористичком државом“ која није у стању да преговара.
„Она није испунила ниједан споразум, ниједан потпис, ниједно обећање, апел који је стављен на папир“, додао је лидер ДНР.
У исто време, припаднике украјинског националистичког пука „Азов“ (против чијих је бораца у Русији покренута кривична истрага) назвао је ратним злочинцима и упозорио да их чека дуга затворска казна или суђење „са одговарајућом пресудом“. Другачије једноставно не може бити“, сматра Пушилин.

О фабрици „Азовстаљ“

Говорећи о „Азовстаљу“ у Маријупољу, он је рекао да може бити обновљен, али не као предузеће, као и да се о том питању тренутно разговара са становницима града. Како каже, то је сада велико питање.
„'Азовстаљ' је увек загађивао град и, за разлику од фабрике 'Иљич', изграђен је не узимајући у обзир еколошке стандарде и никада није дозволио да Маријупољ постане одмаралиште“, објаснио је он.
Према његовим речима, украјинска војска, која је блокирана на територији фабрике „Азовстаљ“, недавно је почела да тражи евакуацију у Турску, а не на територију коју контролише Кијев.

„Контактирају и нашу војску и руску, покушавајући да се цењкају како да се предају. Захтевају или моле – нејасно је шта је од тога тачно. Немају баш поверења у Кијев. Њихови последњи захтеви нису евакуација у Кијев, нити у део који контролише Украјина, већ желе да иду у Турску. То је једна од опција. Тамо желе да се разоружају. Предлажу да изађу са оружјем, отпливају до Турске и да се тамо разоружају“, истакао је он.

Запослени ОЕБС-а предавали податке о снагама у Донбасу

Истовремено, Пушилин је рекао да су приведени запослени ОЕБС-а предавали страним обавештајним службама податке о снагама и положајима у Донбасу. Како је навео, приведени су људи који немају дипломатски имунитет.
Оружане снаге Украјине контролисале су видео-камере Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а и преко њих су пратиле положаје ДНР и усмеравале ватру на њих, нагласио је лидер Доњецке Народне Републике.
ЛНР и ДНР су раније саопштиле да је неколико посматрача Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а приведено на територији република. При томе је Министарство државне безбедности ЛНР навело да су откривена докумената која потврђују чињенице сарадње представника Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а и Министарства одбране Украјине. Такође, први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански изјавио је раније да посматрачка мисија ОЕБС-а шпијунира у интересу Кијева.
Поглед на зграду владе у придњестровском Тираспољу - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
У Придњестровљу одјекнуле две експлозије, онемогућено емитовање руског радија /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала