- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјински екстремисти припремили провокацију са великим бројем жртава у Николајеву

© Фото : Staff Sgt. Elizabeth Tarr/U.S. Army EuropeУкрајински војник
Украјински војник - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти су припремили провокацију са великим бројем жртава у граду Николајев у Украјини, изјавио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У граду Николајеву милитанти територијалне одбране су припремили још једну софистицирану провокацију са великим бројем жртава. Зато су у предграђу Корабељни у близини ‘Николајевске фабрике за ремонт авиона’ у улици Знаменска неонацисти поставили експлозивне направе са ударним елементима које планирају да активирају приликом масовног окупљања цивила и за то да онда оптуже руске војнике“, рекао је Мизинцев.

Руски генерал наводи да Министарство одбране унапред упозорава Запад да ће „ова и друге сличне лажне вести о наводним ‘насиљима Руса’ ускоро бити распрострањене путем западних медија“.
„Овакве акције украјинских власти још једном потврђују њихов нехумани однос према судбини украјинског народа и сведоче о потпуном занемаривању свих норми морала и међународног хуманитарног права“, додао је Мизинцев.
Раније је руски генерал саопштио да у области луке Јужни код Одесе специјалне службе Украјине планирају провокацију уз примену отровних хемијских супстанци, а с циљем да оптуже руску војску за наводне ударе на објекте цивилне инфраструктуре.
Припадници Народне милиције ДНР у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
РУСИЈА
Русија: Кијев планира низ провокација, неке и уз помоћ Британаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала