- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Жута подморница је потонула у Ливерпулу! /видео/

© AP Photo / Jon SuperЛиверпул и Виљареал
Ливерпул и Виљареал - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Фудбалери Ливерпула савладали су Виљареал у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона на свом терену резултатом 2:0, а за голове су били одговорни Џордан Хендерсон и Садио Мане.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Хендерсону погодак није уписан, процењено је да је аутогол постигао леви бек Жуте подморнице Первис Еступинан, али је центаршут капитена Ливерпула утицао на лошу реакцију ривала.
Победу Ливерпула, који је био доминантан у целом дуелу, потврдио је Садио Мане три минута после првог гола, у 53. минуту.
Без голова је било окончано прво полувреме, гостујући фудбалери су од почетка показали намеру да „краду“ време и одуговлаче са извођењем прекида, али и да се свим силама определе за одбрану и чекање контранапада.
Виљареал није ниједном упослио голмана Алисона Бекера, а на другој страни Ливерпул је имао бројне шансе, најбољу Тијаго који је погодио стативу у 42. минуту.
У 50. минуту капитулирала је одбрана Виљареала, али славља није било за домаћи састав пошто је Фабињо пре постизања гола био у очигледном офсајду.
Свега три минута касније виђен је погодак, Џордан Хендерсон, капитен Ливерпула, после сјајне акције покушао је да убаци лопту у казнени простор, она је на том путу окрзнула Первиса Еступинана и одбила се у мрежу.
Свега три минута касније предност Ливерпула је дуплирана, Садио Мане се феноменалном кретњом спасао офсајд замке и рутински послао лопту у гол.
У 64. минуту Ендру Робертсон је затресао мрежу Виљареала, али је поново убележена офсајд позиција.
Подсетимо, у првом полуфиналу састали су се Манчестер сити и Реал Мадрид, а домаћи састав је славио са 4:3, a реванши су на програму следеће недеље, 3. и 4. маја.
Лука Модрић и Кевин де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
СПОРТ
Седам голова и спектакл за памћење – Сити савладао Реал! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала