- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Десет европских компанија отворило рачуне у „Гаспром банци“, четири платиле гас у рубљама

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаГаспром банка
Гаспром банка - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Десет европских компанија које купују руски гас отворило је рачуне у „Гаспромбанци“, а четири су већ платиле гас у рубљама, објавила је америчка агенција „Блумберг“ позивајући се на изворе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Четири купца руског гаса из Европе већ су платила за испоруке у рубљама, као што је Русија и тражила… Десет европских компанија већ је отворило рачуне у ‘Гаспромбанци’“, наводи агенција.
Подсетимо, руски концерн је раније данас обуставио испоруке гаса Пољској и Бугарској јер нису измириле своје обавезе по новом принципу - у рубљама.
Истовремено, аустријски канцелар Карл Нехамер саопштио је да је Аустрија прихватила нове руске услове за плаћање гаса. Он је додао и да су од руског председника Владимира Путина добијене гаранције да неће бити проблема у испоруци плавог горива, тако да је ситуација за Аустрију непромењена.
Као одговор на западне санкције против Русије, уведене због специјалне операције Русије у Украјини, Владимир Путин је 23. марта донео одлуку да непријатељске земље убудуће гас плаћају у рубљама. Он је наложио Централној банци, компанији „Гаспром“ и Влади да организују трансфер плаћања за гас у рубљама за Европску унију и остале земље које су увеле санкције Русији. Путин је истакао да ће Русија наставити да испоручује гас у количинама и по ценама према постојећим уговорима.
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Кремљ: Путин наложио да се Немачкој разјасни плаћање гаса у рубљама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала