- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нова провокација Украјине: Довозе тела украјинских војника у цивилу како би оптужили Русију

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска гранатирала Доњецк
Украјинска војска гранатирала Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Оружане снаге Украјине пребацују у град Лисичанск у Луганској Народној Републици (ЛНР) оштећену технику и тела украјинских војника у цивилу како би оптужиле Русију за гранатирање, саопштио је начелник Националног центра за управу одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

„Како би се пласирале инсцениране фотографије и видео снимци представницима украјинских и западних новинских агенција, међу којима су САД, Летонија, Велика Британија и Пољска, у граду Лисичанск је дан раније грешком гранатирана пијаца. Гранатирање је извршила 57. пешадијска бригада Оружаних снага Украјине. Пребацује се оштећена техника. Аутомобили хитне помоћи достављају тела украјинских војника које су преобукли у цивилну одећу“, рекао је он.

Према његовим речима, кијевски режим не престаје да припрема провокације како би оптужио руску војску. Генерал је истакао, да су још један такав инсценирани догађај, у коме су наводно погинули цивили након измишљеног гранатирања од стране руских јединица, припремили стручњаци за информационо-психолошке операције Украјине како би га у наредним данима представили светској јавности.
Он је додао да је „то циничан сценарио, пре свега према сопственом народу, као и према погинулим украјинским војницима. Сценарио понавља зверства нациста током Великог отаџбинског рата, али са модерним приступом кијевског режима“.
Како је навео Мизинцев, Русија унапред упозорава Запад да ће „ова и друге сличне лажне вести о наводним ‘насиљима Руса’ ускоро бити распрострањене путем западних медија и Интернета“.
Он је подвукао, да акције украјинских власти још једном показују њихов нехумани однос према судбини сопственог народа и показују да потпуно занемарују моралне норме и међународно хуманитарно право.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Украјински војник - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2022
РУСИЈА
Украјински екстремисти припремили провокацију са великим бројем жртава у Николајеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала