- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: САД распоредиле биолабораторије по целом свету и стварале биолошко оружје

CC0 / Matt /Flickr / Биохазард
Биохазард - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су по целом свету, укључујући и Украјину, развиле читаву мрежу биолабораторија и фактички стварале ново биолошко оружје у њима, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев на састанку о безбедносним питањима на југу Русије. Патрушев је додао да су ови подаци добијени током специјалне војне операције.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Главни руски безбедњак је предложио да се, у складу са налозима председника Русије Владимира Путина, на састанку разговара о мерама за осигуравање биолошке безбедности у регионима Јужног федералног округа.
Како је приметио, ово питање је посебно актуелно у условима када су Сједињене Америчке Државе распоредиле своје биолошке лабораторије по целом свету, укључујући и у непосредној близини граница Русије. Неке од ових лабораторија налазе се на територији Украјине, констатовао је он.
„Током специјалне војне операције добијени су подаци да су у овим лабораторијама војни научници из Сједињених Америчких Држава стварали вирусе, бактерије и токсине, а заправо – ново биолошко оружје“, рекао је Патрушев.
Према његовим речима, активна фаза стварања биолошких лабораторија у Украјини под контролом Пентагона почела је 2014. године – непосредно после државног удара који су изазвале Сједињене Америчке Државе и њени западни савезници, а чији је циљ био стварање државе непријатељске према нашој земљи.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Испливали нови шокантни подаци: Чиме су се све бавиле америчке биолабораторије у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала