- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Прва линија фронта у Донбасу из угла руског ратног репортера: Изгледа као да се Кијев одавно предао

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаВојник ДНР у граду Горловка у Доњецкој области
Војник ДНР у граду Горловка у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
Пратите нас
На западној и северозападној страни Доњецке Народне Републике (ДНР) налази се више од 100.000 екстремиста, јавља ратни репортер „Русије 24“ Андреј Руденко. Међутим, ствара се осећај као да се Кијев одавно предао.
Поред јединица које су напустиле Луганску Народну Републику (ЛНР), из јужног правца ДНР-а пребачено је више од 40.000 војника територијалне одбране, зато је група војника преко пута потеза Доњецк - Горловки тако импозантна.
Задатак руских јединица је да окруже непријатеља и да нанесу максималну штету утврђеним позицијама украјинске војске уз помоћ артиљерије и авијације. Борбе се воде даноноћно.
Руска војска је пробила прву линију одбране и тамо се већ налазе јединице ДНР-а и Русије. Управо је та линија била најјача, јер су свих ових година у том подручју подизана утврђења, не жалећи бетон.
Задатак број један је да се опколи непријатељ. Како би се овај задатак испунио руске јединице, из правца ЛНР и Харкова, као сврдло пробијају се ка Славјанску и Краматорску. За сада није јасно где ће бити линија на којој ће се зауставити.
Након чишћења Маријупоља део јединица је пребачен западно од Доњецка, где је у току потискивање нациста из Угљедара, што ће омогућити да се оперативно опколи Маринка.
Након штпо се украјинска војска у Донбасу у потпуности окружи кренуће акција разбијања непријатеља у неколико котлова како би се што више смањила његова способност маневара.
Котао је управо добар јер је у њему непријатељско кретање скроз ограничено, маневарски простор је минималан.
Донбас је доживео тешку судбину и на његовој територији не само да се воде борбе за ту земљу већ и коначна битка за целокупну Украјину, закључио је Руденко.
Украјински војници са преносивим лансерима Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Познати руски ратни репортер објашњава где завршава западно оружје које стиже у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала